Напада Београд и Москву: Силајџић на Си-Ен-Ен-у тражи од НАТО-а да пошаље војску на Дрину

0

На питање да ли верује Додику кад каже да неће ризиковати мир због независности Републике Српске, Силајџић је казао да Додик није искрен.

(фото:Балканска геополитика)

Бивши министар спољних послова БиХ Харис Силајџић позвао је, у разговору са Кристијан Аманпур на Си-Ен-Ену, НАТО да пошаље војску на Дрину и да спријечи Додика, Београд и Москву да поделе БиХ.

На питање да ли верује Додику кад каже да неће ризиковати мир због независности Републике Српске, Силајџић је казао да Додик није искрен.

“Не вјерујем Додику. Да вам кажем, ово није само у вези Босне и Херцеговине. Они малтретирају читав регион, не само Додик, већ и Београд и Москва који га штите. Зато нам је потребна хитна пажња оних који могу нешто овдје да учине” – рекао је Силајџић, преносе медији у БиХ.



Додао је да су грађани забринути због могућности рата и да је БиХ потребан нови Устав, односно реформа која ће омогућити успостављање демократске државе.

“Велика већина грађана то тражи, дајте нам демократију, зашто је не можемо имати као остали грађани у Европи – рекао је Силајџић, додавши да „ратни злочинци труну у затворима, али да је њихов пројекат још увек жив“.

Казао је и да је „пројекат Велике Србије и даље жив“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




“Агенда је иста, а то је Велика Србија, и београдски режим је покретач свега овога и њихова идеологија је Велика Србија коју желе да добију силом. То је проблем цијелог региона, а не само БиХ. Демократија је у опасности у цијелом региону и ја не вјерујем шта сад говоре, јер прије пар дана пријетили су оружјем и сад купују вријеме јер међународна заједнице дјелује споро. Треба нам акција и треба да заштитимо БиХ и регион од новог рата јер су они спремни за то” – рекао је Силајџић.

Прочитајте још:  Захарова је позвала Кијев да не омета слање мисије ИАЕА у НЕ Запорожје

Прочитај још: 


Додао је да Додик жели да подели БиХ и да „он заиста верује да то може спровести“.

“Предлажем ЕУФОР-у или НАТО-у да у Брчко и уз ријеку Дрину пошаљу војску јер одатле су долазили тенкови и војска у прошлом рату. Потребна нам је сила која ће превентивно дјеловати, а не лијечити” – закључио је Силајџић.

[table id=1 /]



ИН4С

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *