Додик у Анкари као јагње код вука?!

1

(фото:БН ТВ)

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је у разговору са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом констатовано да мир нема алтернативу и да било каква претња или употреба силе не може да реши никакав проблем.

Додик је рекао да обојица сматрју да је то најбоље за све људе, те да је председник Турске упознат са ситуацијом у БиХ и да је данашњи састанак у Анкари био прилика да му предочи ту ситуацију и замоли га за разумевање у погледу политичких процеса.

“БиХ и читав регион заслужују мир и то је неспорно, али у оквиру онога што је унутрашњи дијалог, проблеми и односу, треба учинити све да се направи неутрална ситуација која би омогућила разговор локалних фактора о отвореним питањима” – изјавио је Додик за Радио Републике Српске након састанка са Ердоганом.



У том погледу, додао је Додик, добра воља Ердогана и других лидера у региону, Александра Вучића, Зорана Милановића и других може да буде од користи, али је потребно да се за ту врсту разговора сложе и сви други.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Члан Предсједништва БиХ је напоменуо да су у јавном говору и разни међународни спекуланти наметнули пручу о могућој дестабилизацију.

“Ја сам рекао да је то само захтев за политичким дијалогом и да тај дијалог мора да се води чак и у околностима које за неке можда и нису добре у одређеном тренутку. Мислим да се овде ради о стратегији у Сарајеву која иде за тим да се само отварају она питања која њима одговарају, а она која тиште нас, Хрвате и друге се затварају – нагласио је Додик.

Прочитајте још:  Ердоган оптужио Запад за дволичност због недостатка одговора на смрт деце у Гази

Прочитај још: 


Додик је рекао да је то разлог проблема у БиХ и да је турском председнику објаснио на који начин српска страна види и рад високог представника у БиХ, да је он нелегалан и да његове акције немају никаквог значаја.

“То је било важно да се каже имајући у виду да је и Турска чланица Савета за имплементацију мира – истакао је Додик.

Он је навео да је током разговора са Ердоганом нагласак био на стабилизацију прилика, на искључивању сукоба као било каквог могућег начина рјешавања, као и на потреби регионалног посматрања и да свако ко може бити пријатељ и може да помогне треба да буде укључен.




Коментаришући наводе заменика помоћника државног секретара САД Габријела Ескобара да се САД противе враћању надлежности и да су санкције на столу и нису намењени Републици Српској већ појединцима и компанијама које подржавају, Додик је рекао да Ескобар о томе “јуче није проговорио ниједну реч”.

Сингапур: Невакцинисани убудуће сами морају да плаћају трошкове лечења

“Може то да буде интерес СДА, али то није наш интерес, јер политике које он представља ишле су на груб начин да отму и пренесу надлежности и сада сматрају да је незаконито то сада враћати. Ако он мисли да су приче о санкцијама решење, онда нека то употребљава како хоће и жели – навео је Додик и додао да је то непотребан посао који не даје ни ефекте ни резултате.

Прочитајте још:  Додиков саветник разрешен дужности због поседовања кокаина

Он је поновио да се не може гледати да неко намеће законе, да читав народ квалификује геноцидним, да се отимају шуме и пољопривредно земљиште, да се пренесе обавештајна служба, суд и тужилаштво и да се тако ради против Републике Српске и њених интереса.




“Апсолутно је наше уставно право да се боримо за такве ствари. Мислим да је у БиХ, изнад воље САД, уставно право и Устав који је написао да ми имамо то право и тога се не желимо одрећи – истакао је Додик.


Прочитајте још: 


Поновио је да Српска жели да врати своје надлежности под своје управљање, што ће и учинити био Ескобар задовољан или не.

“Јуче сам имао другог саговорника који је покушао да укаже на потребу дијалога, а не да прети санкцијама – рекао је Додик и истакао да се неће мењати оно што је јуче у Бањалуци договорено на састанку представника владајућих партија.

[table id=1 /]



Срна

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Додик у Анкари као јагње код вука?!

  1. Како вас бре није срамота да блатите моју Србију и Србе, проклети да сте сви до једног који то радите. БОГ ВАС КАЗНИО СВЕ ДО ПОСЛЕДЊЕГ!!!! АМИН+++

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *