Милутин Мркоњић

Како Васељенска ексклузивно сазнаје, народни посланик и почасни председник СПС, преминуо је на институту “Дедиње”.

Он се већ неколико дана налазио у тешком физичком стању, када је због компикација прикључен на респиратор.

Милутин Мркоњић рођен је 1942. године у Београду. Дипломирао је 1971. године на Грађевинском факултету у Београду. По завршетку факултета радио је у Бироу за студије и пројектовање железница, а од 1974. године био је руководилац Сектора за пројектовање. Године 1977. запослио се у Центру за истраживање и пројектовање, а његовим спајањем са Саобраћајним институтом постаје његов директор.



Био је руководилац обнове Србије испред Владе Србије после НАТО бомбардовања 1999. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Био је потпредседник Народне скупштине Републике Србије од 8. маја 2007. године. Након што је председник Скупштине Томислав Николић поднео оставку, Мркоњић је преузео председавање седницама Скупштине као најстарији од потпредседника, до избора новог председника Оливера Дулића 23. маја 2007. Пред Мркоњићем је Влада Републике Србије положила заклетву 15. маја 2007. године.

На изборима за председника Србије, јануара 2008. године, био је кандидат СПС-а и освојио је око 6% гласова. Успостављањем коалиције Демократска странка-Социјалистичка партија Србије, јула 2008, Мркоњић бива изабран за министра инфраструктуре у новој српској Влади коју је формирао Мирко Цветковић.



У Влади која је формирана након избора у мају 2012. године, Милутин Мркоњић је обављао функцију министра саобраћаја до реконструкције која је завршена 2. септембра 2013. године. На том месту га је заменио страначки колега Александар Антић.

У децембру 2009. је добио титулу почасног доктора наука Универзитета Мегатренд.

Прочитајте још:  Необични светлећи објекти појавили се на небу Србије, Хрватске и БиХ (Видео)

Васељенска

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Умро Милутин Мркоњић

  1. један мање спс насилник и сплеткарош са службеном дозволом за бављење криминалом на неограничене износе $$$$$$ ( ‘ел “бустерован” па респиратор )

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *