Ваксер изнад свега – Иларион поново у кампањи за вакцинацију

1

Ја сам се у програму обраћао противницима вакцинације, који сада раде једну веома неморалну и несвету ствар, када људе одвраћају од вакцинације и тиме осуђују људе на смрт.

(фото:РИА Новости / Виталий Белоусов)

Противници вакцинације, одвраћајући друге људе од вакцинације, понашају се „неморално и злобно“, требало би да „обуку комбинезон“ и посете умируће у „црвеној зони“, рекао је новинарима у среду новинарима председник Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије митрополит волоколамски Иларион.

Претходно су познати руски лекари написали отворено писмо противницима вакцинације против заразе корона вирусом, укључујући уметнике и политичаре, и понудили да покажу „црвене зоне”, одељења интензивне неге и мртвачнице како би променили мишљење. Писмо је посебно упућено лидеру Централног комитета Комунистичке партије Руске Федерације Генадију Зјуганову, председнику Праведне Русије – За истину, Сергеју Миронову, заменику председника Државне думе Петру Толстоју, уметници Марији Шукшини, Јегору Беројеву, Оскару Кучеру, Екатерини Лел и Јурију Лози.




Митрополит Иларион је напоменуо да није прочитао само писмо, али се претходно изјаснио о активностима противника вакцинације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ја сам се у програму обраћао противницима вакцинације, који сада раде једну веома неморалну и несвету ствар, када људе одвраћају од вакцинације и тиме осуђују људе на смрт. Ја сам, обраћајући се овим људима, рекао: ако не верујете шта се дешава, обуците комбинезон, идите у „црвену зону“, видите како људи страдају, у каквим мукама умиру. Ако вас ово не убеди, онда имате само срце од камена“, рекао је митрополит.

Он је додао, да се већ вакцинисао и то више пута.




У јулу 2021. године, Руска православна црква, заједно са Министарством здравља Москве, отворила је прве курсеве у земљи за болничке волонтере за „црвену зону“ у центру за обуку болнице Светог Алексија, митрополита московског. Програм обуке обухвата три сесије од приближно три сата у којима се волонтери уче основама неге пацијената са корона вирусом. У новембру је Александра Шибалина, прес-секретар московске православне службе помоћи „Милосрђе“, рекла за РИА „Новости“ да у „црвеним зонама“ нема довољно волонтера и позвала је све на курсеве.

Прочитајте још:  Ко треба да се пријави за додатних 20 евра помоћи

Подсећамо да је 29. октобра портпарол патријарха Руске Православне Цркве Кирила Владимир Легојда демантовао митрополита Илариона, рекавши да је митрополит Иларио, залажући се за вакцинацију, изразио „искључиво своје мишљење“, а не мишљење руководства Руске Православне Цркве Московске патријаршије.

Борба за веру/РИА НОВОСТИ

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ваксер изнад свега – Иларион поново у кампањи за вакцинацију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *