Навијачи се укључили у борбу и послали поруку: Рио Тинто, марш из Србије

1

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

У Србији се претходних дана огроман број грађана побунио у великом броју против ископавања литијума у долини реке Јадар и доласка озлоглашене компаније “Рио Тинто”.

Борба за спречавање еколошке катастрофе добија на подршци и масовности сваког дана, а последња у низу била је порука навијача Војдводине, популарне „Фирме“, која је осванула током утакмице Суперлиге Србије у Новом Саду против Младости из Лучана коју је домаћи тим добио са 3:1.

Навијачи Војводине који у последње време воде рат са управом клуба и у највећој мери своје ставове изражавају у борби против њих, али сада су се прикључили глобалном протесту.



Овог пута, након протеста грађана и блокаде путева, „Фирмаши“ су развили транспарент на којем је исписана парола оних који се противе плановима мултинационалне компаније у Србији: „Рио Тинто, марш из Србије“.

Претходно су противљење Рио Тинту исказали и Црвени ђаволи, навијачи Радничког из Крагујевца, који су поручили да је „крвава кинта од Рио Тинта“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Александар Митић

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Навијачи се укључили у борбу и послали поруку: Рио Тинто, марш из Србије

  1. Не могу удбаши који управљају Србијом насиљем, лажима и сплеткама од 45, да купе све навијаче и грађане, немају толико пара. Неке мање групе навијача регрутују за дневницу од 200е да туку “непослушне” грађане

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *