Расписан референдум за 16. јануар

2
извештај

(Фото: http://www.parlament.gov.rs/)

Председник Скупштине Ивица Дачић расписао је референдум о потврђивању Акта о промени Устава Републике Србије за 16. јануар 2022. године.

Претходно су посланици усвојили предлог за промену Устава и расписивање референдума.

Припала ми је част да потпишем одлуку за референдум који ће бити одржан 16. јануара, од 7 до 20х, а питање ће гласити „да ли сте за потврђивање акта о промени Устава Републике Србије“, рекао је Дачић, након што је потписао документ.



Због свих лажи које се објављују последњих месеци, желим да кажем да референдум нема никакве везе са питањем преамбуле, наш став је потпуно јасан – КиМ је саставни део Србије, а „ни са другим разним питањима која се политизују у последње време, и користе за брутално кршење закона и Устава, кад је реч о протестима и блокадама саобраћајница“, и искључиво се тиче правосуђа и владавине права, навео је председник Скупштине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Позивамо све грађане да изађу на референдум, сматрамо да је у интересу Србије да се потврди ова одлука Скупштине и да ће то бити један велики корак напред и на путу Србије ка ЕУ и што се тиче реформи које се проводе у Србији, рекао је Дачић.



Желим Србији да победи на референдуму – да урадимо све што је у интересу Србије, рекао је и захвалио посланицима који су гласали. Ова одлука је донета двотрећинском већином и самим тим има велику политичку снагу, додао је.

Желео бих да кажем да начин промене Устава, односно питање која је већина довољна за успех референдума, није питање којим смо се ми бавили, то је Влада Војислава Коштунице и Бориса Тадић предложила 2006. године, предложила нови Устав, у жељи да раскине са Милошевићевим временом, када је била потребна већина од више од 50 одсто, и то на начин да је за нека питања, одељке неопходна већина изашлих, нагласио је Дачић и додао да је „то овога пута тако“.

Прочитајте још:  Дачић: Србија спремна за нове мигранте

„То нема никакве везе са овим сазивом Скупштине, већ са 2006 годином и Владом Бориса Тадића и Војислава Коштунице“, навео је председник Скупштине.


[table id=1 /]


ПРАТИТЕ НАС НА МРЕЖАМА

ТЕЛЕГРАМ       ТВИТЕР         ФЕЈСБУК




Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Расписан референдум за 16. јануар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *