Стоп Бајденовој администрацији: Нема обавезне вакцинације

0

(фото:Вебтрибуне.рс)

Бајденова администрација је судском одлуком блокирана да спроведе наредбу о обавезној вакцинацији против ковида-19 више милиона здравствених радника у САД, што је кључни део државне стратегије за контролу ширења корона вируса.

Окружни судија Тери Даути у Монроу, држава Луизијана, привремено је блокирао националне центре за здравствену заштиту (ЦМС) да спроведу мандат који им је додељен, све док суд не буде решио постојеће правне спорове, преноси Ројтерс.

Одлука судије Даудија важи широм САД осим у 10 држава у којима је ЦМС већ спречен да примењује обавезну вакцинацију на основу раније одлуке савезног судије у Сент Луису.


Судија из Лујизијане је утврдио да ЦМС нема овлашћења да изда налог за вакцину који би захтевао вакцинацију више од два милиона невакцинисаних здравствених радника.

“Нема сумње да је обавезна вакцинација 10,3 милиона здравствених радника нешто што би требало да буде у ингеренцији Конгреса, а не владине агенције” – оценио је судија Даути.

Одвојено од овог случаја окружни судија Грегори Ван Татенхов из Франкфорта, држава Кентаки, блокирао је администрацију да спроводи уредбу да нови владини уговори морају да садрже клаузулу којом се захтева да се запослени вакцинишу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Еспресо/Телеграф.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *