СЛАВИМО ДАНАС ПРЕПОДОБНОГ ГРИГОРИЈА ДЕKАПОЛИТА: Верује се да овај ЧУДЕСНИ СВЕТАЦ помаже свима који живе у проблему!

0

Преподобни Григорије Декаполит (фото: Принтскрин)

Српска православна црква и верници данас се сећају Преподобног Григорија Декаполита, хришћанског светитеља из 9. века који је ширио хришћанство у Византији, Риму и на гори Олимпијској.

Преподобни Григорије Декаполит рођен је у Декапољу Исавријском (данашњи Дар ес Салам). Родитељи су му били знаменити људи познати по својој хришћанској вери, па многе није зачудило када је, након завршетка школе, уместо да се ожени, Григорије решио да се замонаши.




Легенда каже да је Свети Григорије, где год би отишао, људе одушевљавао разним чудима и подвизима којима је доказивао постојање Бога – дешавало се да га ођедном обасја небеска светлост, а говорио је да му се јављају анђели Божији и да може да чује њихово певање.

Поживео је дуго и богоугодно, и умро је мирно у 9. веку у Цариграду.

Kако је овај светитељ свој живот провео у реду и миру, верује се да он данас може помоћи свима који се налазе у проблему и живе неспокојно и у хаосу – како духовном, тако и оном који их

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




окружује.

Ако се осећате тако, све што је потребно је да се на данашњи дан обрадите Преподобном Григорију Декаполиту овом молитвом:

Боже отаца наших, чини увек са нама по Твојој кроткости, не напуштај нас Твојом милошћу, но њиховим молитвама у миру уреди живот наш.

[table id=1 /]



Kурир.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *