Експерт Дритан подржава вантелесну оплодњу

0
дритан

Дритан Абазовић

Потпредседник Владе Дритан Абазовић у потпуности подржава амандмане Женског клуба Скупштине Црне Горе на Закон о медицински потпомогнутој оплодњи и да се измјене што прије усвоје, саопштено је након састанка саветника за правна питања потпредседника Владе Ива Шоћа, директорице Фондације “И ја имам право да будем мама” Жаном Михаљевић и Весном Самарџић.



„Држава мора да омогући најбоље услове за лечење неплодности, као и финансијску подршку кроз здравствени систем. У том смислу, потребно је што пре започети са оспособљавањем државне клинике са савременом лабораторијом за медицински потпомогнуту оплодњу у којој би радили наши лекари који су специјализовани у иностранству“, сагласили су се саговорници, а како је саопштено из кабинета вицепремијера. Кабинет потпредседника Владе сматра да су овакве иницијативе од општег друштвеног значаја и да као такве захтевају подршку од свих политичких субјеката. На састанку је констатовано да је обавеза државе да се кроз овај и друге методе избори са проблемом „беле куге” који је присутан у Црној Гори.

[table id=1 /]



ИН4С

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *