У Атини приведен православни свештеник, папу назвао јеретиком

1

Izvor: Tanjug/AP Photo/Mićael Varaklas

Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања састао се у Атини са архиепископом Атине и целе Грчке Јеронимом другим, а неповерење који многи православни Грци гаје према таквим сусретима илустровао је протест једног православног свештеника у тренутку уласка папе у резиденцију поглавара Грчке православне цркве.

„Папа, ти си јеретик!“ три пута је узвикнуо свештеник док је Фрања долазио у резиденцију.

Свештеник је пао на земљу и полиција да је одвела, а чинило се да поглавар Римокатоличке цркве није то ни приметио док је улазио у резиденцију на састанак са православним поглаваром.



Инцидент је уследио после мањих протеста на Кипру који је папа претходно посетио, а чији су етнички грчки становници такође великом већином православни.

Папа је током боравка на Кипру позвао на помирење православих и католичких хришћана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Фрањина званична посета Грчкој је прва посета једног папе од 2001. године, када је у Атини био папа Јован Павле други, који се тада извинио за грехе које су католици „чињењем или пропуштањем“ скривили према „православној браћи“ током векова.



Фрања је извињење поновио данас пред Јеронимом и другим православним свештеницима, рекавши да се стиди због поступака католика који су због „жеђи за доминацијом и моћи озбиљно ослабили наше заједништво“.

Католици и православци су се поделили око низа питања, укључујући примат папе.

Јероним је рекао Фрањи да дели његов поглед о стварању чврстих веза за суочавање са глобалним изазовима као што су мигрантска криза и климатске промене.

[table id=1 /]



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “У Атини приведен православни свештеник, папу назвао јеретиком

  1. Папа је јеретик и пијун сотонистичке глобалне елите, и свештеник који је папу назвао јеретиком је у праву, а овај Јероним који прича о стварању чврстих веза за суочавање са глобалним изазовима позива на унификацију човечанства, долазак антихриста и Нови светски поредак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *