Немачка студија открива да НИЈЕДНО здраво дете између 5 и 18 година није умрло од ковида

1

picture alliance via Getty Images

Студија коју су спровели истраживачи у Немачкој показала је да ниједно здраво дете између 5 и 18 година није умрло од КОВИД-19 у првих 15 месеци пандемије, извештава Самит Њуз.

„Све у свему, терет тешког тока болести или смрти код деце и адолесцената повезан са САРС-ЦоВ-2 је низак“, известили су научници.

„Ово изгледа посебно важи за децу од 5-11 година без коморбидитета“.



Док је КОВИД однео нула живота здраве деце старости између 5 и 18 година, однео је животе само шесторо деце и адолесцената у том узрасту који су имали претходна обољења.

Учесталост деце којој је потребна интензивна болничка нега због КОВИД-а такође је била 1 на 50.000.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У периоду између марта 2020. и маја 2021. умрло је укупно осам новорођенчади и мале деце, укључујући петоро са већ постојећим стањима, што чини укупно 14 Немаца млађих од 18 година који су умрли од КОВИД-а током тог периода од 15 месеци.



Бројке су сличне онима забележеним у Великој Британији, где је само шесторо здраве деце од 12 милиона умрло од КОВИД-19.

„С обзиром на познате ризике од миокардитиса изазваног вакцином код младих мушкараца, чињеница да је Фајзер тестирао своје мРНК вакцине на једва 3.000 деце од 5-11 година и да је пратио већину њих само неколико недеља након друге дозе, немачки подаци поново постављају питање како здравствене власти могу оправдати подстицање деце или тинејџера да се вакцинишу“, пише Алекс Беренсон.

„Ако дозволите свом здравом детету или тинејџеру да прими мРНК ковид вакцину, ви сте луди“, додаје он.

Прочитајте још:  ЕЦБ доштампава 1.000 милијарди евра



Упркос резултатима студије, Немачка ће вероватно понудити деци млађој од 12 година вакцину у првом кварталу 2022. године.

Ово ће се вероватно завршити као обавезно пошто земља крене у драконски план да вакцина постане обавезна за одрасле до фебруара следеће године.

Васељенска

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Немачка студија открива да НИЈЕДНО здраво дете између 5 и 18 година није умрло од ковида

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *