Матори ковид терориста: Увести ковид пропуснице 24 сата, строгу контролу граница…

2

Радовановић (Фото: Јутјуб)

Удружење Уједињени против ковида (УПК) залаже се за обавезну вакцинацију појединих категорија становништва, попут просветних и здравствених радника, увођење ковид пропусница које би важиле 24 сата, као и строгу контролу граница пред предстојеће празнике, изјавио је члан тог удружења, епидемиолог Зоран Радовановић.

Он је за Н1 рекао да су из УПК од прошлог јануара инсистирали на обавезној вакцинацији одређенох профила запослених, пре свега здравствених радника, а да заступају став да у овој фази епидемије, листа профила који би овазно били вакцинисани морала да се прошири.

„Близу је памети да здравствени радници морају да разумеју користи и предности вакцинације. Нажалост има појединаца који се информишу из жуте штампе и по тим мрачним угловима интернета, али онда они не заслужују ни да се баве тим послом“, рекао је Радовановић.



Он је рекао да је код нас вакцином заштићено око 44, 45 одсто популације и да је то несхватљиво мало, мање него у другом европским земљама. Радовановић наводи да је то и резултат политике здравствених власти према вакцинацији у последње две године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Каже и да су искуства показала, посебно у земљама Далеког истока, да је чврста контрола граница мера која гарантују релативну безбедност, као и да тамошње земље имају неколико стотина мање умрлих. „То су искуства која треба да поштујемо. Нормално је да свако ко долази овамо, посебно кад се очекује нови талас због новог соја вируса, да му се уради ПЦР, а ако га нема да се ради брзи тест, па да се изолује док му се не уради ПЦР, да постоји ефикасна контрола свих путника који улазе у земљу“, рекао је Радовановић.

Прочитајте још:  Ракетирана америчка база у Сирији

Поводом захтева за ограничења рада угоститељских објеката и скијалишта, Радовановић наводи да су из УПК све време у сукобу са појединим представницима из власти, превасходно са председницом владе, која је тврдила да се на скијалиштима зараза не преноси. Он је нагласио да је тачно да се корона не преноси на скијама, „међу јелама и међедима“, али да се итекако преноси када је гужва на успињачи, или када у пет падне мрак и ви седите у задимљеној просторији с много људи. „Такво схватање ризика довело је до четвртог пролећног таласа“, рекао је Радовановић.

Каже и да је последња мера коју предлаже УПК потпуно затварање, али ако не буду уведене ове остале мере. „Затварање је крајња мера и долази у обзир у одређеном временском периоду ако све друго омане“, рекао је др Радовановић.

„Ми се заваравамо, имамо лажну статистику и безочно подваљивање, вучење грађана за нос“, рекао је он и додао да су представници власти показали колико су неувиђавни када су објавили да је 10.356 умрлих од ковида прошле године, а да их је ово 11.000, иако се зна да је ове године умрло знатно више него прошле. „То је најмање речено безобразлук и то води опуштености грађана, лажној сигурности и зато људи умиру много више“, рекао је он.

Истакао је и да у Србији имамо вишак смтрности од 40.000 од када је почела пандемија, а да је од тога вероватно 32.000 до 33.000 људи умрло директно од ковида, а оних 6.000-8.000 због ковида јер су болнице биле претрпане.

[table id=1 /]

Прочитајте још:  НОВАК ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО ДОКТОРУ КОНУ: Зашто ја не могу да кажем шта мислим о вакцинама? (ВИДЕО)



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Матори ковид терориста: Увести ковид пропуснице 24 сата, строгу контролу граница…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *