ЕВРОСОДОМИЈА ВИШЕ НЕ ИЗНЕНАЂУЈЕ … Холандским монарсима је дозвољено да склапају истополне бракове без губитка титула

0

(фото:3РИМ)

Чланови холандске породице монарха могу склапати истополне бракове и због тога не губе право на престо и титуле. Ово је изјавио премијер Марк Руте, преноси Скај њуз.

Руте је разјаснио ову тачку након што су у недавно објављеним књигама видели изјаву да је то немогуће за холандске монархе. Рутеов претходник 2000. године такође се изјаснио против истополних заједница у краљевској породици. Премијер Руте написао је писмо парламенту у којем је рекао да су „сада другачија времена“.

„Кабинет министара не верује да би престолонаследник или монарх требало да се одрекне титуле ако жели да се ожени особом истог пола“, цитира Руте. У пракси, то значи да ће се принцеза Катарина Амалија, која сада има 17 година, можда удати у будућности, или не удати.



Истополни бракови у Холандији постали су легални још 2001. године. У септембру 2021. Швајцарска је постала 30. земља на свету која је легализовала савезе са особама истог пола: две трећине Швајцараца је подржало такву одлуку владе на референдуму.

Извор: ВАСЕЉЕНСКА ТВ/3РИМ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *