УНС осудио поступак јагодинске полиције у покушају застрашивања новинара да не извештавају с протеста

0

(фото:Н1)

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује поступак полиције у Јагодини која је рано јутрос навела да има овлашћења да упозори уредника и власника портала Централ медиа Горана Јевремовића да ће сносити „законске последице кршења јавног реда и мира у вези са данашњим протестима“, ако се на њима појави.

Јевремовић је УНС-у доставио видео снимак разговора са полицијом која је дошла на његова врата из ког се чује да је полицајцима рекао да је новинар и да извештава са протеста.

УНС подсећа да је Јевремовићу после извештавања са прошлонедељних протеста на раскрсници Ракаљ, где се укрштају путеви Јагодина-Рековац-Крагујевац, стигао прекршајни налог Полицијске управе Крагујевац по којем је дужан да плати 5.000 динара казне због „спречавања обављања саобраћаја“.



УНС тражи од надлежних да утврде ко је наложио полицији да упозорава новинаре да ће бити кажњени уколико буду извештавали са протеста, као и да се са таквом праксом сместа престане.

УНС ће пријавити овај случај Сталној радној групи за безбедност новинара и Радној групи за безбедост и заштиту новинара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *