Милова „коверта“ тања, Миго у „сузама“: Средства за институцију Председника државе драстично смањена

0
ђукановића

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Предлогом буџета за наредну годину, потрошачкој јединици која се односи на институцију Председника Црне Горе опредељено је око 863.000 еура, што је за око 30 одсто мање од буџета за 2020 годину, саопштио је јуче у Скупштини генерални секретар у Служби Председника Црне Горе Славољуб Миго Стијеповић.

Стијеповић је од Министарства финансија и социјалног старања, као и председника парламента тражио да се амандмански делује и неке ствари исправе пре него што предлог буџета дође до радних тела Скупштине и пленума.

„Само желимо да будемо сви на исти начин третирани. Мислим да су сва министарства као и скоро све друге потрошачке јединице добиле више у буџету за наредну годину од ове потрошачке јединице чије су надлежности утврђене у Уставу Црне Горе. Ради се о потрошачкој јединици и јединој државној функцији чији се челник бира непосредно и првој институцији пре сеансе државног протокола”, казао је Стијеповић.Он је нагласио да је, на основу онога што је чуо јуче у парламенту, јасно да су друге потрошачке јединице имале интензивне консултације с Министарством финансија, што упућује на закључак да су одређени корисници буџета били привилеговани.



Подсетио је да су имали додатне трошкове, имајући пре свега у виду да је државни авион који користе три председника за службене потребе у квару од 27. септембра.

“Сад имамо дугове као непланирани буџетски трошак и то се морало надомјестити. Ми смо у више наврата писали Министарству финансија, међутим, нијесмо добили позитиван одговор… Савјетовано нам је да приликом израде буџета за идућу годину предвидимо и предложимо та средства која ће као дуг ући у буџет. Као што видимо, не да тај дуг није ушао, него нијесмо добили ни средства која смо тражили и која су непоходна за функционисање институције Предсједника, тако да Министарство финансија није испоштовало наш предлог нити своју сугестију. Не знам да ли је то намјерно или случајно али за наше обраћање није било разумијевања, упркос чињеници што је одредбама члана 3 и 5 Закона о предсједнику ЦГ предвиђено да се средства за обављањете функције обазбјеђују у буџету Црне Горе”, казао је Стијеповић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Линта: Прошло 30 година од убиства 69 Срба у сребреничким селима на Петровдан, нико није одговарао

Јуче је велику пажњу јавности изазвало појављивање Мига Стијеповића у Скупштини Црне Горе, посебно ако се има у виду, да је оптужница против њега потврђена трећи пут.

Након што је веће подгоричког Вишег суда потврдило оптужницу против бившег градоначелника Подгорице Славољуба Мига Стијеповића, предмет је дат у рад судији тог суда Евици Дурутовић која ће, како је саопштено, суђење заказати у законском року.

Стијеповић се терети оптужницом Специјалног државног тужилаштва, коју заступа државни тужилац Лидија Вукчевић, за прање новца у саизвршилаштву.

Подсетимо, портал ИН4С, ексклузивно је објавио ВИДЕО, на којем се види, како бивши градоначелник Подгорице, Стијеповић узима коверту у којој се налазило 97 500 евра од власника Атлас групе Душка Кнежевића, којем се успут жали, како има трему јер треба у Зети да прича испред Мила Ђукановића-

Подсећамо, један од ухапшених возача „Атлас банке“ је Специјалном полицијском тиму саопштио да је 100000 долара лично преузео од Стијеповића, како би их променио у евре. Његова изјава је нестала на путу до Тужилаштва.

ИН4С овом приликом опет објављује снимак на којем се види како Стијеповић узима новац од Кнежевића. Преносимо транскрипт њиховог разговора том приликом:

Стијеповић: Идем за Зету.

Кнежевић: Што за Зету?

Стијеповић: Идем да држим говор.

Кнежевић: Сједи секунд.

Кнежевић: А чекај, вечерас је Мило у Зету?

Стијеповић: Па е, сад идем.

Кнежевић: Сједи.

Стијеповић: Таман, само да намјестим кравату.

Кнежевић: Они су замијенили. Само су 2,5% узели за мијењање.

Стијеповић: Нека су, нема везе. (љуби Кнежевића)

Кнежевић: 47500 је ту.

Кнежевић: Овдје је педесет, то ти је 97500.

Прочитајте још:  "Тај се*оња је наредио да се исеку 2 минута снимка са наплатне рампе!" (Видео)

Кнежевић: А Мило говори у Зету?

Стијеповић: Говори он. Пред њим увијек имам трему кад говорим.

На снимку се потом види како Стијеповић узима подебљу коверту и ставља у џеп сакоа.

[table id=1 /]



ИН4С

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *