Ковид фашистима мало постојећег терора: “Уједињени против ковида” захтевају нове мере

3

Ковид болница (Фото: Јутјуб)

Представници удружења Уједињени против ковида (УПК) данас су предали председници Владе Србије Ани Брнабић и министру здравља Златибору Лончару свој предлог Стратегије против епидемије коронавируса. Копија предлога предата је на писарници Министарства здравља, Института “Батут” као и кабинета председнице Владе.

Стратегија садржи око 40 тема са предлозима обухваћених у пет области, а тичу се епидемиолошког наџора, логистичких решења, вакцинације становништва, изостале едукације и обавезама институција. Документ такође нуди преглед ситуације у петом таласу епидемије који је на измаку, али подсећа и на претходне дописе УПК институцијама који су остали неодговорени.

„Од институција смо захтевали да се приложена стратегија уважи, примени или да нам се писмено образложе разлози за одбијање. Дописи су такође истакли да смо спремни за сарадњу по питању даљег разрађивања идеја које су изнете у стратегији“, наводи се у саопштењу.



УПК оцењује да је пети талас епидемије који је на измаку покосио становништво Србије јер здравствене власти нису, како истичу УПК, предузеле одговарајуће мере.

„Уместо да отварамо болнице за оболеле од ковида, могли смо да спречимо да до тога уопште и дође, да спасимо животе људи, да смо спроводили мере које епидемиологија познаје одувек и које дају ефекта свуда у свету. Изнова тражимо да се престане са демагогијом да је држава урадила све што може и да постоји само или полицијски чаш или ништа, представљањем целог низа мера и идеја како јефтино и брзо спровести промене“, наводе у УПК.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Они су апеловали на власти да хитно уведу строге мере због очекиваног доласка омикрон соја и предстојећих празника, те да уведу обавезну вакцинацију и ковид пропуснице, као и да покрену снажну едукативну кампању и стручну расправу на којој би могли да разраде ове идеје.

Прочитајте још:  Братска србофобија!

„Такође апелујемо на враћање науци и закону, кажњавање оних који шире неистине и крше закон Србије“, рекла је др Ивана Прокић, лекар и доктор наука из области епидемиологије и чланица ИО удружења УПК.

Нова Стратегија УПК се снажно залаже за, како истичу, основна људска права, веровање науци и стручном дијалогу, поштовање закона, транспарентност и помоћ колегама из црвених зона.

Овај документ саставили су између осталих и стручњаци из области епидемиологије, јавног здравља, имунологије, клиничке биохемије, пулмологије и инфектологије из УПК, уз подршку великог броја грађана и 39 иницијатива и органзација цивилног друштва.

УПК је овај документ предао данас, 10. децембра, на Међународни дан људских права желећи да „симболично подсети на то да су право на живот и здравствену заштиту најважнија људска права, а у петом таласу смо имали три месеца један аутобус умрлих дневно“.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Ковид фашистима мало постојећег терора: “Уједињени против ковида” захтевају нове мере

  1. Трећи светски рат је у току, лажима, бесмисленим насиљем свакојаким, тровањем из ваздуха, воде … и “вакцинама” сваки рат прође и овај ће, а ковид идиоте сараднике окупатора чека суђење и казне за активно учешће у геноциду људи до сада не виђених размера. Оправдања “баш сам била глупа” неће бити оправдање.
    https://www.youtube.com/watch?v=aNyu_5362Fk&ab_channel=WarArchives

  2. Idioti iz UPK, ljudska prava su neprikosnovena, vernicima Bogom dana, Ateistima evolucijom, zajednicko ptiroda i kao takva ticu se svakog pojedinca da se on zastiti ili ne, preteci, ugrozavajuci tudji zivot da bi mozda sacuvali svoj je pomoc smrti a ne izlecenju.. svako ima pravo da ode kod lekara da se zastiti, ako nema zastite onda je drugo. I ne tupite ga vise vi treba da se ugasite i ne razumem ko vas vise odrzava u zivotu.. cuj predali dopis drzavi da radi eto npr protiv mene.. evo i ja cu predati da radi protiv vaa.. nebuloze

  3. УПК – усташке пи*ке кур*винске.

    Сваки ваш атак на туђи интегритет, значи објаву
    рата. Тако кад вас почнемо да пелцујемо са
    мецима у чело, немој да се чудите.
    Знам вас зашто глумите храброст. Добили сте
    по 100евра од фајзера и мислите да вас ЕУС(р)А
    чува. Страшна грешка, ЕУС(р)А не може себе да
    спаси од Русије, а ви проститутке их уопште не
    занимате, плаћени сте да погинете…
    Пробао је један ваш мене да дрибла, па се
    зај*ебо опасно, а ја сам принципијелно врло
    миран човек, поготову у посту.
    На крају да Вас срдачно поздравим са
    ЦРКНИ СТОКО!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *