Шеклер опет шири панику: Имамо пун аутобус умрлих сваког дана! Ситуација је и даље тешка.

1

Миланко Шеклер (фото: Јутјуб)

Микробиолог Миланко Шеклер оценио је да је појава омикрон соја корона вируса по свој прилици корак у корист популације, а на штету вирусу, јер даје много блажу клиничку слику.

Он је за нови број недељника Експрес рекао да је број особа заражених новим сојем у Јужној Африци драстично скочио претходних недеља, али да су линије смртности и хоспитализације “потпуно равне”.

“У Јужној Африци је највећи број новозаражених делта сојем регистрован у јулу-августу, око 26.000 људи. Они су имали више од 500 мртвих тада дневно. А сада су близу 20.000 новозаражених а имају мртвих 10, 20 како кад. То говори само за себе”, навео је Шеклер.



Оценио је да је “превише” да се на вирусу деси 50 мутација као што је случај са омикрон варијантом.

“Врло је мала вероватноћа да све мутације иду у корист вирусу. Много је вероватније да већина њих иде на штету вирусу. Омикрон је по свој прилици корак у нашу корист. Једноставно, то је само пролазна грозница са пар дана знојења, главобољом, температуре има-нема и то је то”, рекао је микробиолог.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додао је да бројеви новозаражених у Србији падају претходних дана јер је како је рекао, огроман број људи преболео инфекцију.

“Ми смо три-четири месеца имали по 6.500 новозаражених дневно па кад то помножите са 90 дана то је 600.000 људи заражено. Саберите то са вакцинисанима и додајте на то слободно једно 500.000 који нису дијагностификовани јер су из исте породице. Разболе се али их не воде на тестирање јер знају шта је. И на то кад додате релативно висок проценат вакцинисаних добијете неких четири од шест милиона па одбаците децу која су много блажи облици и онда је логично да ће бројеви почети да падају”, казао је Шеклер.

Прочитајте још:  Регионалне власти у немачкој одлучиле да направе затвор за прекршиоце карантинa

Он је додао да је епидемиолошка ситуација у Србији “и даље тешка” првенствено због високог броја преминулих на дневном нивоу.

“Ми и даље имамо сваког дана 40 и нешто умрлих. То је пун аутобус. Има и младих. Апсолутно је јасно да ништа није готово. Просто, огроман број људи и даље није вакцинисан. Иде зимски период где су људи затворени, иду једни код других”, навео је микробиолог.

Курир.рс/Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Шеклер опет шири панику: Имамо пун аутобус умрлих сваког дана! Ситуација је и даље тешка.

  1. ковид гласноговорнички идиот, после завршетка овог АБХ рата ову црну брњицу на лицу помериће мло навише преко очију да не гледа у цеви

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *