Од сутра слобода, али не за све: Усвојено укидање локдауна ЗА ВАКЦИНИСАНЕ у Аустрији

0

People wait in front of a vaccination bus during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, as Austria's government has imposed a lockdown on people who are not fully vaccinated, in Vienna, Austria, November 18, 2021. REUTERS/Leonhard Foeger - RC2ZWQ92YW7M

Аустријски парламент одобрио је уредбу Министарства здравља којом се од 12. децембра укида локдаун за вакцинисане и излечене особе.

Четврти локдаун, као што је најављено, тиме се завршава за све грађане који су вакцинисани или који су прележали корона вирус, односно децу до 12-те године.

За све који немају такозвани “2Г” сертификат и даље ће важити ограничења приликом уласка у продавнице, на послу и у слободном времену, то јест важи целодневни локдаун, до 21. децембра.



О даљим продужењима мора да одлучује аустријски парламент сваких десет дана.

Према одлуци владе, од 12. децембра поново се отварају продавнице, културне институције, ресторани, хотели, спортски објекти али само за особе са “2Г” сертификатом. Те мере су одређене као смернице, али су покрајине одлучиле да буду обазривије, те су многе најавиле постепено отварање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тако ће у Бечу угоститељски објекти и хотели на отварање морати да чекају до 20. децембра.

За одлазак на радно место и даље важи “3Г” правило, то јест невакцинисани запослени морају имати важећи негативан тест.

Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *