ПОГРЕШНЕ БОЈЕ Инцидент на Самиту за демократију због презентације Тајвана

0

(фото:Профимедиа)

Видео презентација једне тајванске министарке прекинута је током Самита за демократију, који је прошле недеље одржан у Вашингтону у организацији америчког председника Џоа Бајдена, након што је једна мапа у њеној слајд презентацији показала Тајван у другачијој боји од Кине.

Извори упознати са ситуацијом навели су за Ројтерс да је презентација тајванске министарке за дигиталне технологије Одри Танг у петак изазвала неверицу међу америчким званичницима, након што се та мапа појавила у њеној презентацији.

Неименовани извори тврде да је овај видео запис био “исечен” током дискусије и замењен само аудио записом по налогу Беле куће.



Наиме, Бела кућа је страховала да би се разликовање Тајвана и Кине на једној мапи на конференцији коју су организовале САД, могло доживети као нешто што је у супротности са Вашингтоновим политиком “једне Кине”. Стејт департмент је саопштио да је “конфузија” око дељења екрана довела до укидања видео презентације тајванске министарке, називајући то “искреном грешком”.

На презентацији тајванске министарке, свет је рангиран према отворености у погледу грађанских права.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Приказан је већи део Азије, са Тајваном обојеним зеленом бојом, што га чини јединим регионалним ентитетом који је приказан као “отворен”, док су сви остали, укључујући неколико америчких савезника и партнера, означени као “затворени”, “потиснути“ или “опструисани”.

Кина, Лаос, Вијетнам и Северна Кореја обојени су црвеном бојом и означени као “затворени”.

Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *