ЂИЛАС БИ ДА УБЕДИ СРБЕ ДА СУ ГЕНОЦИДНИ Пропагандни филм “Quo vadis, Aida” хоће да прогурају на РТС

0
ђилас

Драган Ђилас

Српски опозициони медији који су под шапом лидера ССП Драгана Ђиласа, како је Ало! већ писао, с одушевљењем су извештавали о томе да је босански филм „Quo vadis, Aida?“ проглашен за најбољи европски филм. Они су сада отишли корак даље, па су почели да лобирају да се то остварење, које српски народ представља као злочиначки, нађе и на Јавном сервису наше земље пошто је Драгану Ђиласу и његовим сарадницима изгледа веома важно да све грађане Србије убеде у то да су Срби геноцидан народ.

У ђиласовском листу „Данас“ јуче је објављен текст под насловом „Да ли ћемо најбољи европски филм ’Quo vadis, Aida’ гледати на националној телевизији“.

„Време је да Јавни сервис узме у обзир на светском нивоу препознату уметничку вредност овог филмског ремек-дела које се бави нашом недовршеном прошлошћу и тако промовише вредности које ће се супротставити ратној реторици. РТС би тиме показао колико је важна едукативна компонента“, пише „Данас“, између осталог, у свом тексту. Као и више пута до сада, ово Ђиласово гласило поручује очигледно да грађане Србије треба едуковати да су припадници злочиначког народа.



Ово не треба никога да чуди, с обзиром на то да су месецима водили прљаву кампању против филма „Дара из Јасеновца“, који приказује страдања у усташким логорима. Такође, Мариника Тепић је у више наврата истакла да се у Сребреници догодио геноцид и да су Срби геноцидан народ.

Кампањи да се филм емитује на РТС прикључио се и председник Извршног одбора Регионалне академија за развој демократије Балша Божовић, који је генералном директору РТС Драгану Бујошевићу и главном уреднику културно-уметничког програма Владимиру Кецмановићу упутио захтев да на националним фреквенцијама емитују „Quo vadis, Aida?“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  АЛЕКСАНДАР ПАВИЋ: Зашто Вучић за Србе набавља отровне Фајзерове вакцине?! (ВИДЕО)

Аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да на нашем јавном сервису не треба да има места за филм „Quo vadis, Aida?“.

“Тај филм не треба да има било какву добродошлицу у Србији. Ради се о пропаганди која рачуна на медијску подршку лажи о сребреничком геноциду. Мислим да је немогуће да РТС тако нешто уради. То би било неприхватљиво. То је јавни сервис Србије и тај сервис мора да буде у складу са нашим националним интересима” – рекао је Анђелковић за Ало!.

Са њим је сагласан и члан Управног одбора РТС-а Бранко Радун, који истиче да је ово филмско остварење пропагандни пројекат који говори само о једној страни рата.

“Филм не представља шири објективан приказ тога што се дешавало у Сребреници. То је наставак западне пропаганде о Сребреници, па не знам што бисмо ми у томе учествовали кад смо довољно бомбардовани тиме да је у Сребреници био геноцид. Пре би требало поставити питање зашто, рецимо, „Дара из Јасеновца“ не би била емитована на ХРТ-у јер ту ништа није спорно у смислу историјских чињеница. Сребреница је још свежа тема, још увек се ломе копља око квалификације тога шта се тамо десило” – рекао је Радун за Ало! и додао:

– Али не верујемо да ће се наш филм о Јасеновцу икада појавити на ХРТ-у. Не постоје медији у Хрватској који постављају питање да ли ће се „Дара из Јасеновца“ појавити на ХРТ. У Србији постоје медији који верују да РТС треба да емитује „Quo vadis, Aida?“.Ту је разлика.

РТС ћути

Док опозициони медији пишу о томе да је време да босански пропагандни филм буде емитован на Јавном сервису Србије, од РТС-а ни трага ни гласа. Ало! је контактирао с генералним директором РТС Драганом Бујошевићем, као и с уредницом Забавног програма Оливером Ковачевић са жељом да сазнамо да ли ће се филм „Qуо вадис, Аида?“ наћи на малим екранима у Србији, међутим до закључења овог броја нисмо добили одговор.

Прочитајте још:  ЗАБОРАВЉЕНА СРПСКА ПОЕЗИЈА: “Мајка Кујунџића” – трагични стихови о страдању Срба које нећете наћи у школској лектири

Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *