Америчке власти пооштравају прописе о дозвољеном нивоу олова у води за пиће

0

Foto: pixabay/ JonasKIM

Америчка Агенција за заштиту животне средине (ЕПА) предузела је кораке на пооштравању прописа о дозвољеном нивоу олова у води за пиће.

Администрација председника САД Џозефа Бајдена (Јосепх Биден) настоји да замени све оловне водоводне цеви у земљи, а агенција је данас најавила прву инвестицију од 2,9 милијарди долара у ту сврху.

Због старих оловних цеви у води за пиће могу да се нађу честице тешког метала, које могу да изазову озбиљне здравствене проблеме.



Нови прописи ЕПА ће укључивати обавезну замену преосталих оловних водоводних цеви „што је пре могуће“ и могли би да уведу нове захтеве приликом тестирања система воде за пиће.

Конгрес САД је одобрио 15 милијарди долара за замену оловних водоводних цеви, што је за трећину мање него што неки процењују да је потребно за њихову комплетну замену у целој земљи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министарство финансија је најавило да би вишак средстава намењен помоц́и због пандемије корона вируса могао да буде искоришћен за пројекте замене оловних водоводних линија.

Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *