Аљбин Курти: Успоставићемо пун реципроцитет са Србијом

0

Аљбин Курти (Фото: AFP 2019 / ARMEND NIMANI)

Премијер тзв. Косова Аљбин Курти (Албин) изјавио је да се влада на чијем је челу, “спрема да успостави пун реципроцитет са Србијом” али и додао да “не може све” да уради одједном.

Курти је за телевизију КТВ рекао да је на састанцима у Бриселу изнео предлог реципроцитета по питању права националних мањина „на Косову и у Србији“ али да је тај предлог одбијен.

„Добро смо припремљени да не буде неуспеха кад успоставимо пун реципроцитет. Тренутно имамо (реципроцитет) за регистарске таблице, али ћемо га применити и на друге области. Битка се наставља, примениcћемо реципроцитет али не можемо све одједном“, рекао је косовски премијер.



Курти је казао да верује да ће бити успостављен пун реципроцитет али је и додао да Влада Косова мора спроводити стратегије које ће реципроцитет учинити примењивим.

Он је негирао да му је ускраcћена виза за Сједињене Државе и додао да његов кабинет припрема посету тој земљи за наредну годину.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Курти је одбацио тврдње да је променио однос према новинарима после доласка на власт, наводећи да је „најтранспарентнији“ премијер кога је Косово имало.

„Ја сам и премијер који је одговорио на веcћину посланичких питања за која морам да подносим рачун. Имали смо 120 конференција за новинаре за осам месеци. Ту су и конференције министарстава, заменика премијера или заменика министра. Што се тиче транспарентности, урадили смо доста и када се ради о приступу званичним документима. Одговорили смо на 406 питања новинара, од 441 захтева“, рекао је Курти.

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *