Шта се крије иза сталних драматичних најава Александра Вучића

0

Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO

Навикли смо да председник Србије у свакој ситуацији воли себе да представи као жртву, али је на недавној седници Владе Србије, где је мимо Устава Републике Србије водио седницу, отишао толико далеко да је „запретио“ да би се због енергетске кризе у Србији „обесио о највећи лустер“.

Саговорници Данаса сагласни су да је реч о јефтином популизму, и да таква реторика не приличи председнику једне државе.

– Такав речник не приличи председнику уопште. Он то ради намерно, да би се представио као „народски човек“, а и дочарао „како му је тешко“, оцењује за Данас политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић, додајући да не зна да је и један председник државе претио „бешењем“, а да код нас то нико није сигурно.



Адвокат и председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић указује за Данас да, колико је чуо од новинара, у тој просторији у којој је Вучић најавио да ће да се „обеси о највећи лустер“, лустера није ни било.

– То помало личи на Алана Форда. То је све део Вучићеве јефтине глуме којом он шири поруке како је много забринут. Једна лажна патетика од које нормалан човек може једино да добије мучнину, указује Гајић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сличног мишљења је и адвокат Владимир Терзић који Вучићево понашање карактерише као недолично.



– Требало би да му то саветници кажу, излазити у јавност са таквим „идејама“ је штетно. Грађани губе поверење у институцију председника, брину се пре свега због обављања државних послова, а онда и за председника као човека. Оптерећеност је очигледна, због здравља би требало да се повуче – поручује Терзић.

Прочитајте још:  Вучићев пријатељ Еди Рама сутра стиже у Београд

На питање о бешењу о лустер, политички аналитичар Бобан Стојановић се насмејао констатујући да не зна одакле је председнику то кренуло и зашто то стално спомиње.



– Свакако да је део његове пропаганде да се представи као мученик који ради по цео дан, како се бори за Србију, како све од њега зависи, а онда да појача тај утисак. Сигуран сам да нису озбиљне претње вешањем, а у потпуности му не приличе. Само додатно урушавају углед институције Председника и државе таквим изјавама посебно у сусрету са страним дипломатама – указује Стојановић.

Идеју о бешењу о лустер председник Србије је изнео на недавној седници Владе када је констатовано да је Србију задесила „елементарна непогода“, односно да је пао снег те је на хиљаде домаћинстава широм Србије остало без струје и грејања. Вучић је тада предочио број дрвених бандера у Србији, коментарисао квалитет блатњавог угља и позвао надлежне на одговорност.



Пајтић: Неће се он обесити, обешењак један

Професор права и бивши председник ДС Бојан Пајтић истиче за Данас да тако банална комуникација са јавношћу не приличи ни председнику месне заједнице, а камоли председнику државе. „Еуфемизам је рећи да лаже – он и не зна да постоји истина. Неће се он обесити, обешењак један – закључује Пајтић.

Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *