Синдикалисти “Тигра” протестовали испред фабрике, траже бољи уговор и веће плате

0

(фото:Данас)

Након неуспелих преговора са руководством компаније Тигар Тајерс Пирот, од којег траже повећање плате и бољи колективни уговор јер страхују да ће радници напустити фабрику, чланови Синдиката “Независност” протестовали су испред компаније, пише “Данас”.

Из Синдиката “Независност“ су навели да се не боре само за веће плате и боље услове рада, већ да би људи остали у Пироту да раде.

Синдикат “Независност“ тражи 15 одсто повећања зараде. Друга и најважнија тачка је лош колективни уговор. Изнели смо своје примедбе које је руководство прихватило, али нису уведене у нови колективни уговор. Да ли ће, оне бити у колективном уговору још увек није познато – рекао је главни повереник Синдиката “Независност“ Тигар Тајерса Горан Јовановић.



Он је додао да као опасност види и одлазак радника у друге гумарске компаније које су своје производне погоне покренуле у Србији. Истиче да овако изражавају негодовање, а да евентуални штрајк зависи од послодавца.

Служба за комуникације Тигар Тајерса навела је у саопштењу да су у контакту са синдикатима и запосленима, отворени за разговоре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Синдикат “Независност“ у овој пиротској компанији формиран је јануара ове године и броји око 500 чланова. Тигар Тајерс у Пироту је део француског Мишлена и трећи је извозник у Србији. Запошљава око 4.000 радника.

Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *