Војни експерт за ситуацију на белоруским границама: на корак смо од оружаног сукоба

0

Белорусија (Фото: Твитер)

Узимајући у обзир тренутну ситуацију на границама, повећање војних контингената са суседних страна, могућ је оружани сукоб. Ово је изјавио војно-политички аналитичар Александар Тихански у етеру Јутјуб канала „Главни. Тур“, сазнаје БелТА.

Коментаришући јачање војног контингента Пољске на границама са Белорусијом, Александар Тихански је рекао: „Што је већа концентрација трупа и снага у одређеној области, већа је вероватноћа сукоба.

Он је нагласио да понекад чак и банална грешка може довести до оружаног сукоба.



“Данас смо практично на корак од овога”, рекао је Александар Тихански. “Амерички извиђачи лете дуж Белорусије и Русије. Наши, сходно томе, јачају системе ПВО. Парови Су-30 лете заједно са руским авионима.”

Експерт је подсетио и на инцидент са летом украјинског хеликоптера на белоруску територију. „Шта ако смо отворили ватру и оборили га? – приметио је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Били смо затворени са овом балтичком и пољском” крагном. “Али до краја нисмо носили ову крагну, јер Украјина није била толико непријатељска. Данас се ситуација тако драматично променила да би већ требало размишљати о заштити белоруских граница од југ. А имамо само две оперативне команде (северозападну и западну), а јужне нема“, рекао је Александар Тихански. Он то објашњава чињеницом да се јужни – украјински правац – раније сматрао искључиво пријатељским.

Војни експерт је подсетио на изјаву председника Белорусије да је земља морала да повећа број Оружаних снага за 5 хиљада људи како би покрила јужни правац.

Извор: Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *