СТРАХ СЕ УВУКЛА У КОСТИ МНОГИМА Лукашенко има кец у рукаву

0

(фото:Белта.бу)

Министарство унутрашњих послова Литваније саопштило је данас да су белоруске власти наредиле премештање миграната из складишта близу пољске границе, као и из Минска.

Број миграната који покушају да пређу из Белорусије смањио се последњих недеља, али Литванија је саопштила да би се ускоро могли суочити са новим таласом избеглица.

“Добили смо информацију о налогу председника Белорусије Александра Лукашенка да се илегални мигранти извуку из складишта на граничном прелазу Брузги и у Минску, тако да ће ускоро бити покушаја да се ти мигранти усмере ка Литванији, Пољској и Летонији”, рекла је новинарима министарка унутрашњих послова Агне Билотаите, преноси Ројтерс.
Она је додала да је Белорусији тренутно око 3.000-4.000 миграната.



Како наводи Ројтерс, званичници белоруског министарства унутрашњих послова нису били доступни за коментар.

На врхунцу мигрантске кризе прошлог месеца хиљаде миграната било је заглављено на источним границама Европске уније у кризи коју је, по оцени држава чланица, изазвао Минск “намерним довођењем избеглица и пребацивањем преко граница”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Са друге стране, белоруски председник Белорусије Александар Лукашенко тврди да је хуманитарну кризу намерно изазвала ЕУ, наводи Ројтерс.

Ало.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *