Шутановац не жели да коментарише свој сусрет са Ескобаром јер није политичар

0

foto twitter

Бивши министар одбране и некадашњи лидер Демократске странке, оснивач Савета за стратешке политике Драган Шутановац, налази се у посети Вашингтону, где се пре пар дана сусрео са специјалним изаслаником Сједињених Америчких Држава за Балкан Габријелом Ескобаром.

Он је на свом Твитер профилу објавио фотографије из Стејт департмента, те како се рукује са изаслаником САД, уз коментар „пријатељски и врло интересантни разговори на различите теме“.

Шутановац се јавио из САД-а на позив наше редакције, али на питање о чему је разговарао са Габријелом Ескобаром није желео да да одговор, уз коментар да он није политичар.

Шутановац је, подсетимо, након лошег изборног резултата који је Демократска странка под његовим вођством остварила на изборима у Београду, поднео оставку на ту функцију у марту 2018. године, уз напомену да остаје у ДС.

У новембру ове године, поводом Шутановчеве изјаве да се из ДС-а није ишчланио, али да не зна да ли је искључен, председник Извршног одбора демократа Срђан Миливојевић је казао да Шутановац није избачен из ДС-а али да је избрисан из чланства, јер је „учествовао у организацији лажне седнице и лажних избора у ДС што је у супротности са правилником и статутом ДС“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

После повлачења из политике, Шутановац је средином марта 2019. године основао Савет за стратешке политике.

Како стоји на званичном сајту организације, Савет за стратешке политике (“ЦфСП”) је независни истраживачки центар са седиштем у Београду, посвећен објективном и свеобухватном истраживању безбедносних, геополитичких и геоекономских питања која утичу на окружење и потенцијално могу довести до сукоба.

Прочитајте још:  Ескобар: Останак Куртија на власти је питање за народ Косова и Метохије

– Наша мисија је да подржимо успостављање одрживог, безбедног и просперитетног демократског друштва, као и да промовишемо развој стратешких политика које ће утицати на регионални мир и стабилност и унапређење добросуседских односа у региону. Кроз свој рад, „ЦфСП“ ће се приоритетно залагати за националне интересе Републике Србије, и у том контексту промовисати европске и евроатлантске вредности и регионалну сарадњу, посебно у области безбедности – пише на сајту.

Иако се повукао из политике, Шутановац на свом Твитер профилу углавном коментарише политичка дешавања на унутрашњем и спољном плану.

Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *