Музички продуценти бојкотују рокере који подржавају Донбас

0

(Принтскрин Твитер)

Оснивач тулске рок групе „Равен Кутка” Дмитриј Мулигин говорио је о утицају рата у Донбасу на рок бендове у Русији.

Према речима Мулигина, пре догађаја из 2014. године, тулска рок група Ворон Кутка била је прилично популарна и активно је обилазила Русију и Европу, као и наступала на радију и телевизији, наводи телеграм канал Донбас Солвес.

Али тим је подржавао становнике Донбаса и редовно је посећивао регион са концертима, након чега је група постала замерка у неким либералним московским партијама.



“Имали смо ротацију на радију, ту смо уклоњени из ротације. Многи московски клубови су се управо затворили испред нас”, рекао је Дмитриј Муљигин.

Мулигин је приметио да је група морала да раскине односе са многим рок музичарима. Такође, гитариста је напустио колектив “Равен Кутка”, пошто његова мајка и сестра живе у Лавову, а он се плашио да им науди.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Као резултат тога, након неког времена група се распала. Сам музичар Мулигин се преселио у Доњецк прошле године и створио нови пројекат – “Бреад”.

В.Т.Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *