Преминуо Бранко Маринковић, заменик генералног секретара Народне скупштине

0

Foto: Printscreen/Parlament.gov

Заменик генералног секретара Народне скупштине Бранко Маринковић изненада је преминуо у 41. години.

Бранко Маринковић је дипломирао на Правном факултету у Нишу, као и на студијама првог степена на Електронском факултету у Нишу и стекао звање – инжењер електротехнике за рачунарску технику и информатику

Гимназију је започео у Сурдулици, матурирао у Винфилду, Луизијана, САД у оквиру међународног програма – Pacific intercultural exchange- као ученик генерације и као један од најбољих полазника награђен Сертификатом са одликом.



Један је од победника међународног Mootcourt такмичења у симулацији суђења пред Европским судом за људска права у Стразбуру, 2011 – одлично познавање међународног права из области људских права и међународног процесног права.

Био је адвокатски приправник 2011-2012. Млађи саветник у Одбору за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Народне скупштине Републике Србије 2012-2014; Саветник у Генералном секретаријату Народне скупштине јун 2014 – октобар 2014; Заменик генералног секретара Народне скупштине од октобра 2014 и заменик секретара Републичке изборне комисије од 2016.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Све ове функције је обављао у оквиру Службе Народне скупштине, поред редовног посла.



Дачић упутио саучешће поводом смрти Бранка Маринковића

Председниик Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић упутио је саучешће поводом смрти заменика генераалног секретара Народне скупштине Бранка Маринковића.

“Бранко Маринковић је био изузетан правни стручњак, изгубили смо прерано поштованог и драгог колегу, који је сав свој рад и знање посветио парламенту и његовом успешном и ефикасном раду”, наводи се у телеграму саућешча Ивице Дачића.

РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *