Дан након вакцинисања девојчица (3) умрла од срчаног удара, покренута истрага

0

(фото: Борба за истину)

Министарство јавног здравља Тукумана у Аргентини објавило је извештај да је трогодишња девојчица умрла прошлог 16. децембра, а правосудни систем је интервенисао и истражиће узрок њене смрти.

“У четвртак, 16. децембра 2021. године, у 12:00 сати, у Хитну помоћ болнице „Дете Исус“ улази трогодишњи пацијент, у кардиореспираторном застоју. Изводе се напредни маневри реанимације и, када она не реагује, њена смрт се проглашава”, наводи се у саопштењу Министарства здравља Тукумана.

Трогодишње дете, Амбар Суарез, примило је једну дозу Синопхарм, кинеске вакцине против ковид-19. Полиција и правосудни систем ће истражити узрок њене смрти, а биће обављена обдукција.

“С обзиром на историју вакцинације против ковид-а, успоставља се контакт са рођацима како би се прикупиле релевантне информације, процениле друге позадине и наставила истрага ове несретне епизоде”, закључује се у службеном саопштењу.



У међувремену, Мириам Суарез, мајка детета, тврдила је да је вакцина убила њену кћер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Covid World је објавио:

Мириам Суарез је рекла да је њена ћерка Амбар вакцинисана прошле недеље, 15. децембра, а преминула је дан касније од изненадног застоја срца.

Трогодишњакиња је добила убод јер иначе не би могла да иде у вртић због вакцинације.

Мириам је рекла аргентинским медијима да њена трогодишњакиња није имала симптоме одмах након примљене вакцине, али док се следећег јутра играла са комшијском децом, Амбар се онесвестила и одвезена је у Дечију болницу Тукуман где је умрла од срчаног удара.

Мајка сломљеног срца је рекла:

„Сигурна сам да је моја ћерка убијена од вакцине. Била је здрава девојчица, пуна живота, без икаквих здравствених проблема.”

Прочитајте још:  Побуна у Гуглу због обавезне вакцинације

Ево локалног извештаја:

Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *