Фаучи: САД треба да размотре могућност обавезне вакцинације када су у питању домаћи летови

0
маск, корона

epa08518625 Anthony Fauci, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, arrives during the United States Senate's Health, Education, Labor and Pensions (HELP) Committee hearing on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 30 June 2020. Government health officials updated senators on how to safely get back to school and the workplace during the ongoing pandemic of the COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA-EFE/Al Drago / POOL

Водећи амерички имунолог и главни медицински саветник Беле куће Ентони Фаучи изјавио је данас да би САД требало да размотре могућност обавезне вакцинације када су у питању домаћи летови.

Фаучи верује да би таква обавеза можда могла да повећа вакцинациону стопу у земљи и да пружи много јачу заштиту на летовима, где за сада важи савезно правило да старији од две године морају да носе маске.

„Када начините вакцинацију обавезном, то је још један подстрек да се што више људи вакцинише. Ако желите то да урадите на домаћим летовима, мислим да о томе треба озбиљно размислити“, рекао је Фаучи за МСНБЦ, пренео је АП.



Бајденова администрација већ о томе размишља увелико, а двојица неименованих америчких званичника су рекла да научници тек треба да пошаљу званичну препоруку председнику за такав захтев.

САД засад траже од већине страних држављана који долазе у земљу да буду потпуно вакцинисани. Амерички држављани и особе са сталним боравком у САД треба само да покажу негативан тест који је урађен дан пре лета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Правила за летове унутар САД не захтевају од путника да покажу негативан тест, док само држава Хаваји захтева од путника да буду вакцинисани или да су негативни на тесту, како би избегли обавезан карантин.

НСПМ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *