ДрКон и данас бриљира: Већи пораст броја заражених имаћемо после новогодишњих и божићних празника. Само озбиљним мерама можемо зауставити пораст броја новозаражених

1

Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Епидемиолог Предраг Кон рекао је да медицински део Кризног штаба за борбу против короне већ осам месеци говори да је неопходно да ковид пропуснице важе 24 сата, али да они могу само да препоруче мере.

„Ипак, све остале одлуке доноси власт ове земље“, рекао је за Кон за данашњу Политику.

Он је, на примедбу листа да је у нашу земљу стигао и омикрон сој вируса, навео да је у последња три дана већ дошло до пораста броја заражених ковидом у Србији и да се то „не може зауставити, осим ако се не предузму озбиљне мере“.



“Већи пораст броја заражених имаћемо после новогодишњих и божићних празника, а нарочито у другој половини јануара. Многи се неће јављати лекарима у овом периоду јер углавном то избегавају да чине у време празника”, рекао је Кон.

Према његовим речима, “у овој ситуацији, када имамо окидаче као што је Нова година, али и чињеницу да вирус пролази кроз вакцинисану популацију, није нереално очекивати да ће бројке које су сада четвороцифрене само постати за више хиљада веће”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Зато није немогуће да бележимо и по 5.000 заражених дневно. Чак мислим да је то реална могућност и да ће тако бити до краја јанура”, рекао је Кон, наводећи да је ово почетак шестог таласа или пик петог.

На питање о утакмицама са огромним бројем навијача, он је рекао да Кризни штаб то није дозволио.

Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ДрКон и данас бриљира: Већи пораст броја заражених имаћемо после новогодишњих и божићних празника. Само озбиљним мерама можемо зауставити пораст броја новозаражених

  1. Odluku o sopstvenom izboru za svoje telo, delove tela, hranu koju ce unositi, prirodna prava, osnovna ljudska, dal ce braniti ili ne, kako ce se izjasnjavati o nacionalnosti, kome Bogu ce se moliti ili nece, itd donosi iskljucivo jedinka za sebe a ne vlast, komsija, fiksovan, pelcovan, zakon, premijer, vrhovni komadant sveta itd i kao takvo slobodno bice(priznato prirodom, ustavom, prirodnim naukama utemeljen(soc, fizika, psihologija, itd)) moze ziveti i cini zajednicu i postujuci tudje odluke bez obzira na okolnosti i tv histerije.. Covek je slobodno bice, nikakav rat, vakcine, histerija nije niti ce mu doneti ni ograniciti slobodu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *