Мимо закона: Дробњак дуже од 6 година в.д. директора Путева

0

Foto: screenshot

Државна ревизорска институција (ДРИ) објавила је Извештај о ревизији одазивног извештаја јавног предузећа Путеви Србије, у коме је поново констатовано да је вршилац дужности директора тог предузећа Зоран Дробњак супротно закону дуже од шест година на тој функцији.

Дробњак је на тој функцији супротно члану 52 (став 2) Закона о јавним предузећима, којим је прописано да функција в. д. директора не може трајати дуже од једне године.

Овакву примедбу Државна ревизорска институција ставила је и у свој прошли извештај.



У Одазивном извештају предузећа наведено је да је ДРИ препоручио Надзорном одбору Путева Србије да исправи неправилност, тако што ће према оснивачу покренути иницијативу за именовање директора предузећа, али је Надзорни одбор одговорио како није надлежан за покретање такве иницијативе.

Извештај ДРИ наводи да предузеће није поштовало препоруку о исправљању неправилности о неспроведеном истраживању тржишта за јавне набавке из 2018. и 2019. године у вредности од око 7,17 милијарди динара, али да је тражена документација достављена за пројекте изградње путне инфраструктуре за 2021. годину.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТС / БиЗЛифе

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *