Водитељки Пинка 500.000 од државе за мотивационе говоре

0

(фото:Јутјуб)

Агенција за безбедност саобраћаја је доделила уговор вредан 500.000 динара удружењу “Будимо безбедни” за услуге ангажовања лица за мотивационе говоре. Једина заступница овог удружења је новинарка ТВ Пинка Деа Ђурђевић.

Иако је тендер спроведен кроз отворени поступак, пристигла је једино понуда удружења „Будимо безбедни“.

Деа Ђурђевић је понудила да одржавање трибине у трајању од најмање 45 минута наплати 40.000 динара без ПДВ-а, а да цена за друге активности буде 20.000 динара без ПДВ-а, пише Нова економија.

Друге активности се, како је објашњено у тендерској спецификацији, односе на разговоре са грађанима, поделу промотивних летака и слично.



Пошто је уговор склопљен на износ од 500.000, то значи да ће удружење организовати трибине и друге активности све док не наплати укупну суму.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, Агенција је истоимени тендер расписала и у августу ове године, али као преговарачки поступак без објављивања јавног позива, што значи да је ово Владино тело само бирало која фирма би требало да им ове услуге и пружи. Процењена вредност набавке је и тада била 500.000 динара.

У обавештењу је тада писало да је „циљ набавке стварање или куповина јединственог уметничког дела или уметничког извођења“.

Као пример Агенција је навела Деу Ђурђевић која је пре две године доживела тешку саобраћајну незгоду.

“Деа Ђурђевић је у претходном периоду у јавности често говорила о свом искуству и држала мотивационе говоре и трибине. С обзиром на емотивну атмосферу на трибинама као и кључне снажне поруке о значају безбедног понашања у саобраћају, очекује се да ће учесници трибина учврстити позитивне исправне ставове, безбедно се понашати и бити промотери безбедног понашања у саобраћају након одслушане трибине – писало је у обавештењу о спровођењу преговарачког поступка из августа.

Прочитајте још:  ЦИНС: Милионске исплате Пинка за емисију Драгана Вучићевића

Након што су о томе писали медији, Агенција је одбила понуду коју је добила од удружења „Будимо безбедни“, тако да је новинарка Пинка, макар званично, остала без ангажмана.

После неуспешног преговарачког поступка, Агенција за безбедност саобраћаја је у децембру ове године расписала нови тендер, овога пута као отворени поступак.

Услови су били да се ангажује позната личност која је била жртва саобраћајне несреће која има најмање 50.000 пратилаца на бар једној друштвеној мрежи.

Деа Ђурђевић, чије је ангажовање било раније предвиђено, на Инстаграм профилу има 60.500 пратилаца.

Услов за учешће на тендеру је био и да је понуђач у протекле две године пре истека рока за подношење понуда, одржао најмање 25 трибина на тему безбедност саобраћаја са учешћем познате личности која је жртве саобраћајне незгоде.

Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *