Фондација Ђоковић промовише будистичку медитацију кроз образовни систем

0

(фото:Фејсбук)

Фондација Ђоковић промовише будистичку медитацију кроз образовни систем већ три године спроводи програм под називом Мајнд Ап (MindUp) у школама у Србији!

Тај програм се спроводи, поново уз здушну подршку одређених људи при Министарству просвете! Поједине групе при Министарству просвете као да су потпуно изгубиле филтер за распознавање шта је заиста образовни програм а шта је промоција сексуализације деце (случај са недавним „образовним” секс–пакетима), а сада се показује да не зна да разликује ни едукативни програм од секташког програма који у својој основи садржи источњачке медитативне праксе и зен–будистичку „умну свест“.

Упитању је програм духовно опасне садржине он се увија обланду „неуронауке”, „позитивне психологије”, „социјално–емоционалног учења” и нечега што називају „умном свесношћу” (mindful awareness) како би се лакше пласирао као едукативни програм за децу.


Оно што представља кључни показатељ да ствари ту са духовне стране нису чисте је управо овај префињено назван термин „умна свесност”, термин који се понекад у самом програму и будистичкој медитативној пракси назива следећим речима: „свесност” (mindfulness), „свесна пажња”, „фокусирана пажња”, као и употребна термина „свесно” као придева уз одређене активности попут „свесно слушање”, „свесно гледање”, „свесно кретање” (mindful).

На сајту Фондације Ђоковић (ОВДЕ ) можете видети и називе лекција овог „едукативног” програма:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Kако ради наш мозак

– Умна свесност

– Фокусирана пажња

– Свесна дегустација

– Свесно слушање

– Свесно мирисање

– Свесно гледање (виђење)

– Свесно кретање (први део)

– Свесно кретање (други део)

– Перспективно размишљање

– Уживање у срећним искуствима

– Одабир оптимизма

– Изражавање захвалности

Прочитајте још:  Бил Гејтс и Ворен Буфет или глобални здравствени пројекат

– Чињење добрих дела

– Свесно деловање у заједници

Употреба термина „свесно” и „свесност” у српском језику има потпуно другачији садржај него што се у овом програму, као и у самом зен–будизму из кога овај програм проистиче – пласира.

Духовно објашњење, са становишта православно–хришћанског учења у чему се састоји опасност овог програма Мајнд–Ап који се спроводи већ над нашом децом под окриљем Министарства просвете дато је: православно апологетско–мисионарски центар при нашој Српској Православној Цркви је већ обрадио ову тему!

Напомињемо да за хришћане овај програм крши уставно право родитеља да васпитавају децу у складу са својим верским или филозофским уверењима. Осим тога, оно што је примарније, програм Мајнд–Ап је духовно штетан по душе деце која су њему подвргнута! Овај програм се већ спроводи, без сагласности и знања родитеља деце, али уз одобрење извесних група при Министарству просвете, у одређеним школама у Београду, Новом Саду, Нишу и Опову.

Запањени родитељи су тек од сопствене деце после дужег времена сазнали да деца у школи уче технике „свесног” гледања, медитације, да просветни радници користе и посебне инструменте чији звуци имају за циљ увођење деце у медитативно стање (наводно са циљем да се деца боље фокусирају, смире и снизе стрес).Да ствар буде још гора, Фондација Ђоковић на својој интернет страни јасно истиче циљ да уведе овај програм у целокупни образовни систем Србије, као и да пројекат подржава Министарство просвете.

Фејсбук

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *