Продужавају локдаун за невакцинисане до 10. јануара

0

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Аустријски парламент продужио је локдаун за невакцинисане, за још десет дана, до 10. јануара.

Аустријски парламент ограничење слободе кретања може доносити само на десет дана, па је одлука о закључавању за невакцинисане већ други пут продужена и нема наговештаја када би могла бити прекинута.



Локдаун је стављен ван снаге само 31. децембра и 1. јануара, како би се омогућило свим грађанима да у приватном окружењу, уз ограничен број људи, до десеторо, прославе Нову годину.

Међутим, већ од 2. јануара невакцинисани могу свој дом напуштати само ако иду у куповину свакодневних потрепштина, на посао, код лекара, или ради шетње, али без присуства особа из других домаћинстава.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Новина у одлуци коју је усвојио парламент је да од 3. јануара престају да важе сертификати о вакцинацији лица која су примила само једну дозу вакцине компаније “Џонсон и Џонсон”.

Министар здравља Волфганг Микштајн истиче да су ове мере неопходне како би се спречило брзо ширење омикрон соја и тиме преоптерећење здравственог система и критичне инфраструктуре.

Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *