Украјински политичар: У случају рата биће довољно неколико минута да Русија победи Украјину

0

(фото:Антифашист)

Русији ће бити потребно мање од десет минута да победи Украјину, а Кијев то не разуме, пошто не разуме у потпуности суштину савременог високотехнолошког ратовања, изјавио је у емисији ТВ канала Укр Лајв бивши шеф одељења за информисање Министарства спољних послова Украјине, посланик из „Опозиционе платформе – За живот“ Олег Волошин.

Он је рекао да ће ово време бити довољно да Москва уништи кључне тачке власти. По његовом мишљењу, за само неколико минута Оружане снаге Украјине ће изгубити оних неколико знакова модерности које имају.

„Они вероватно не разумеју шта је савремени рат високе технологије“, сугерише Олег Волошин.



Тема рата великих размера између Русије и Украјине не напушта дневни ред последњих пар месеци. Раније су многи стручњаци изјавили да ће Русији бити потребно од неколико сати до неколико дана да потпуно заузме Украјину. О минутима још нико није говорио.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У Украјини је тема рата са Русијом централна. Власти признају да ће, највероватније, остати саме у војном сукобу са Русијом, ако до тога дође, а од Запада ће бити само помоћ у опреми и наоружању. С тим у вези, украјинске власти су предузеле скандалозан корак: Министарство одбране објавило је наредбу према којој жене од 18 до 60 година треба, заједно са мушкарцима, бити регрутоване у војсци. Војним обвезницима проглашени су представници више од 100 професија – готово цело тржиште рада, осим проститутки и бескућника. С једне стране, ово је невиђена ароганција, а с друге стране, то је јасан гест очаја. Очигледно, осим жена, Украјину нема ко други да штити. СССР, толико омражен у Украјини, па чак ни Трећи рајх, није се спустио на овај ниво у сатима свог распада. Украјина заиста жели да буде попут Израела у том погледу.

Прочитајте још:  Зеленски признао: Тешка ситуација за ВСУ код Артјомовска

В.Т./Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *