На помолу скандал – Истрага у Аустрији: Додик Инцку платио милион и по за наметање закона?

1
додик

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Према још увек незваничним информацијама, Влада Аустрије преко министарства унутрашњих послова и министра Карл Нехамера прикупља информације о председнику СНСД Милораду Додику и бившем високом представнику Валентину Инцку а које се тичу коруптивног деловања.

Надлежно министарство, Дирекција за заштиту државе и обавештајна служба Аустрије (ДСН) располажу подацима према којима је члан Председништва БиХ наводно платио 1,5 милиона евра бившем високом представнику за наметање измена кривичног закона БиХ (негирање геноцида у Сребреници) и то у циљу враћања политичког рејтинга и опстанка на власти. Према изборима блиским аустријским безбедносним круговима, Додик је суочен са огромним падом страначког рејтинга, проблемима у функционисању институција и губитком утицаја у правосуђу, платио бившем високом представнику да покрене теме које ће у други план ставити Додикову одоговрност и истраге за корупцију као и криминал за време пандемије у режији највиших функционера СНСД и њихових коалиционих партнера.

Član radne grupe za izmenu Ustava priznao da je sklon korupciji i poistovetio svoj spekulantski karakter sa srpskim mentalitetom (Video)

Исти извор истиче да је сличан договор постигнут и са лидером СДА Бакиром Изетбеговићем, да се преко судија Уставног суда БиХ Мирсада Ћемана и Сеаде Палаврић оспоре поједине одредбе Закона о шумама и Закона о пољопривредном земљишту.



Намера Додика и Изетбеговића је дизање националних тензија и заоштравање укупне ситуације у БиХ у циљу скретања пажње са реалних проблема и одговорности за тешко стање у земљи,а крајњи циљ је опстанак на власти по сваку цену након избора 2022. године. Додик наводно већ има сазнања да би се случајевима корупције могло активно бавити и БиХ правосуђе и зато хоће што пре да донесе нови закон о Високом судском и тужилачком савјету Републике Српске. Али ако се покажу основаним сумње које проверавају аустријски истражни органи, читава представа ће пасти у воду са великим последицама и по Додика и по бившег високог представника Инцка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Зашто и како је створена Албанија

PROČITAJ JOŠ: 


бањалука-24.ком

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “На помолу скандал – Истрага у Аустрији: Додик Инцку платио милион и по за наметање закона?

  1. ЛАЖ!!! Ко још верује подлим Аустријанцима – фашистима што изнедрише Хитлера!!! Додик то никад не би урадио. Народ не верује потврђеном фашистичком аустријском режиму. ЖИВЕО НАШ ДОДИК, АМИН +++. ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРБСКА, АМИН +++

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *