О милитаризацији здравства

0
ковид

A medical worker in protective suit collects a swab sample from a man for nucleic acid testing at a residential compound, during another round of mass testing following the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Xian, Shaanxi province, China December 27, 2021. cnsphoto via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT. - RC2UMR9WSRAL

Борба против „пандемије“: лекари уступају место војсци, зона принуде се шири

У протеклој 2021. години учешће органа за спровођење закона у борби против ковида манифестовало се, пре свега, у томе што су вакцинисали своје особље. До краја лета и почетка јесени, огромна већина војног особља у већини земаља света била је потпуно или делимично вакцинисана. Најтврдоглавији војници су у паду стиснути. Невакцинисана војна лица (има их само неколико одсто у земљама НАТО-а) почела су да се отпуштају из оружаних снага, отпуштања ће бити завршена почетком 2022. године.

Могуће је да ће снаге безбедности 2022. године наставити учешће у борби против „пандемије“, а то може бити упадљиво другачије од онога што је било раније: војска се може послати у помоћ цивилним лекарима како би вакцинација становништва до потребних нивоа.



Још у лето 2021. СЗО је предложила да се повећа број потпуно вакцинисаних (добили су две дозе вакцине) на 60 одсто становништва сваке земље. До јесени је тај број доведен на 70% ( самит Г20 у Риму крајем октобра ). Ако се кампања вакцинације ослања на принцип добровољности, онда, највероватније, овај индикатор неће бити постигнут. Овде су потребна војска, полиција и стражари.

Знаци умешаности снага безбедности у вакцинацију цивилног становништва појавили су се последњих месеци 2021. године. Неколико примера ове врсте наводи Ејми Мек (Ејми Мек) у чланку „Милитаризација јавног здравља: ​​генерали преузимају контролу над оперативном групом Ковида на међународном нивоу“ (милитаризације здравствене заштите: Генерали Таке  Контрол Таск Форцес Ковид Интернешнал) .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Аутор подсећа на изјаве Била Гејтса везане за 2015. годину. Тада је у ауторитативном медицинском часопису  ЊуЕнгланд Џоурнал оф Медицине, Гејтс објавио чланак „ Следећа епидемија – лекције из еболе“ , где је веома са одобравањем реаговао на чињеницу да су оружане снаге Сједињених Држава и Велике Британије учествовале у томе. борбу, решавање транспортних задатака. Гејтс је приметио (2015!) да ће човечанство ускоро бити покривено епидемијама још горе од еболе. Очекује их интензивна борба која се може упоредити са светским ратом. Војска такође треба да се припреми за такав рат. НАТО треба да се оријентише на такав рат. У априлу 2015. на конференцији Тед ТалкГејтс је одржао говор, „Следећи блиц? Нисмо спремни” (Следећа епидемија? Нисмо спремни) , где је изнео своје идеје о коришћењу војске у борби против пандемија.

Прочитајте још:  Аустралијски новинар тврди: Министар ће депортовати Новака

 

Од тада је прошло пет до шест година. И видимо да војска заиста учествује у овом новом рату. Штавише, њихова улога више није помоћна. У великом броју земаља они су истакнути. Ејми Мек посебно скреће пажњу читаоцима на догађај који се одиграо у Аустрији 17. децембра 2021. године. Влада ове земље најавила је стварање нове структуре ГЕЦКО-а – Комитета за координацију борбе против националне ковид кризе. Именована су два ко-лидера ГЕЦКО- а – Катарина Рајх , генерална директорка служби јавног здравља и Рудолф Стридингер , војни мајор са чином генерал-мајора.

Јачина оружаних снага Аустрије је 53 хиљаде (од чега је 27 хиљада народна милиција), а генерал Стридингер је успешно спровео ковид вакцинацију овог контингента. Осим тога, почетком 2021. успео је да постигне потпуну забрану сваке критике вакцинације од стране војске. Сада је искуство које је стекао генерал потребно да би се завршио програм пуне вакцинације аустријског становништва, који је канцелар Александар Шаленберг наметнуо земљи у новембру .

На крају 2021. године, број потпуно вакцинисаних у Аустрији износио је 71%, укључујући делимично вакцинисане – 73%. Скоро 2,5 милиона грађана алпске републике још није убризгано. Генерал Стридингер је добио задатак да докрајчи „тврдоглаве”. Канцелара Шаленберга је крајем године заменио Карл Нехамер ; иницијатива да се генерал позове као ковођа ГЕЦКО-а припада њему.

1. фебруара 2022. године ступа на снагу закон о вакцинацији који је покренуо Шаленберг. Невакцинисани ће бити кажњени једнократном казном до 2.000 евра, а казне могу бити вишеструке. За одбијање да плате новчану казну, прекршиоци ће бити бачени у посебан затвор за невакцинисане особе до једне године. Пре свега, полиција треба да прати спровођење закона, али нису искључени ни случајеви масовног отпора. Тада ће можда бити потребна војска.

Прочитајте још:  „БУГАРИ СВИ И СВУДА“

Ејми Мек пише да је војска већ почела да управља процесом вакцинације у Немачкој, Италији, Португалу.

„Дојче веле” је 29. новембра изнео неке детаље о Немачкој. Генерал-мајор Карстен Бреуер на челу је немачке територијалне команде Бундесвера, која је одговорна за војно-цивилну интеракцију. Крајем новембра 2021. немачки канцелар Олаф Шолц доделио је овом генералу да води Кризну групу за пандемију („Корона кризна група“). Публикација ДВ примећује:„Кризни тим Бундесвера тренутно свакодневно прима десетине нових захтева за помоћ од локалних власти. Општински званичници обично траже од војника да подрже центре за вакцинацију и здравствене власти. Број одобрених пријава из савезних држава и општина је већ премашио 7.700 и очекује се да ће само расти . Дие Велт пише : „Група за борбу против кризе Цорона ради углавном непримећено од стране јавности, али је за савезну владу једно од најважнијих оруђа за обуздавање пандемије. Он анализира ситуацију у регијама, свакодневно даје федералну владу са поверљивим слику стања и даје препоруке о томе шта да раде . ”

У борби против ковида, улога војске је веома истакнута у Португалу. Кључна фигура тамо је контраадмирал Хенрикуе Гоувеиа е Мело . До краја септембра 2021. године, 85% становништва имало је пуну вакцинацију у земљи. Главне заслуге припадају контраадмиралу, који је у фебруару добио задатак да води кампању вакцинације. Адмирал је показао изузетне способности у извршавању задатка. Истина, данас у Португалу епидемиолошка ситуација није много боља него у низу других европских земаља. „Победили смо у битци “, каже адмирал, што значи да је Португал испунио и премашио свој план вакцинације. Међутим, признаје : „Не знам да ли смо победили у рату против вируса. Ово је светски рат . ”

Прочитајте још:  Православни Албанци

У далекој Аустралији 2021. године у вакцинацију је учествовала и војска. Од самог почетка су се ослањали на принуду. Издање ЗЕРОХЕДГЕ од 23. новембра објавило је чланак „Аустралијска војска почиње транспорт особа са позитивним тестовима и контакт са пацијентима КОВИД у карантинским камповима“ ( Аустралиан Арми Бегинс Трансферс КОВИД-тхе Поситиве Касес,  Контатс  То  Куарантине Кампс). Чланак описује језиву причу која се догодила у новембру. У заједницама Биндзхари (Бињари) и Рокхоул (Роцкхоле)да је у близини аустралијског града Дарвина, према једном доушнику, било заражених ковидом. Ноћу је у куће мештана ових заједница упала војска, а за њима и лекари. Становницима су дати брзи тестови на ковид. Неколико тестова је било позитивно. Ово је постало основа за „евакуацију“ 38 људи (неколико људи са позитивним тестовима, остали – вероватно у контакту са „зараженима“). Утоварени су у војне камионе и хитно одвезени на изолацију у оближњи „карантенски камп” (такви кампови се сада граде у различитим деловима Аустралије). У операцији је учествовало 20 војних лица. Аустралијски Северна територије главни министар Мајкл Тобџија саопштио да„Војска ће сада пребацити „позитивне“, заражене Ковид-19 и људе у контакту са њима у војним камионима у карантинске кампове .

Посматрачи кажу да је Аустралија постала полигон.

Валентин Катасонов/ФСК.РУ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *