Доктор тражи да се забрани учешће Новаку, директор: Није било посебног третмана

0
ђоковић

Новак Ђоковић (Фото: PA/WILL OLIVER)

Крег Тајли, директор Аустралијан опена, појаснио је ове среде да Новак Ђоковић није добио никакве специјалне услуге за изузеће од вакцинације. Убрзо се огласио и један аустралијски доктор.

Тајли је јавно бранио интегритет два панела (комисије) које су утврдиле да је могуће Ђоковићу дати медицинско изузеће.

Све ово је надгледала Влада Аустралије и Влада Викторије.



Открио је да је 26 играча или чланова стручног штаба од 3.000 и више који су дошли и долазе у Аустралије питало за медицинско изузеће.

“Свака особа која испуни услове може да уђе. Није било специјалних услога. Није била то специјална прилика за Новака”, поручио је Тајли за “Цханнел Нине”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Огласио се и Стивен Парнис, познати лекар и некадашњи потпредседник Аустралијске медицинске асоцијације, рекао је да је послао поруку људима да престану да шире коронавирус.

“Није ме брига колико је добар тенисер. Ако одбија да се вакцинише, не треба му дозволити да игра. Ако је изузеће истина, шаље поруку милионима људим који траже да се смањи ризик од коронавируса за себе и друге”.

Један од главних разлога за изузеће је ако је особа у претходних шест месеци прележала короанвируса. Није откривено да ли је то случај са Ђоковићем.

Због овог су реаговали многи тенисери, а истакла се порука Џејмија Марија.

“Да сам ја у питању и да нисам вакцинисан мислим да не бих добио изузеће и то… Знате, али свака част њему што је успео да осигура долаза у Аустралију и да се такмичи”, рекао је Мари.

Прочитајте још:  “Патриоте“ с Богетића: Попис служи за смањење броја Црногораца и присталица НВО ЦПЦ

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *