Зорана Михајловић: Није потписан ниједан уговор између компаније Рио Тинто и Владе или Министарства. Пројекат “Јадар” заустављен на захтев грађана

0

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла је данас да је пројекат “Јадар” заустављен на захтев грађана, али да је суштина у студијама о процени утицаја на животну средину и поновила како не постоји никакав уговорни однос између државе и компаније “Рио Тинто”.

„Што се тиче „Рио Тинта“, нема никаквог уговорног односа, није потписан ниједан уговор између компаније и Владе или Министарства, без обзира на то што месецима слушамо неистине. Оно за шта се ја залажем је да добијемо студије о процени утицаја на животну средину да бисмо имали аргументовано шта је тачно, а шта није“, рекла је она за ТВ Прва.

Михајловић је подсетила да је законом из 2006. године дозвољено право на експлоатацију компанији која добије истражно право.



“Рио Тинто” је у Србији од 2004. године. Тада је постојао закон у којем је стајало да онај ко добије дозволу, може да истражује, али да без тендера не добија право на експлоатацију руде, навела је Михајловић.

Закон је 2006. године промењен и онда је дозвољено да онај ко добије истражна права и утврди да постоје резерве неке руде, аутоматски добије и право на експлоатацију, предочила је Михајловић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Фонет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *