Председник Филипина најавио хапшење невакцинисаних ако не поштују изолацију

0

(Фото EPA-EFE/AARON FAVILA/POOL)

Филипински председник Родриго Дутерте изјавио је данас да ће невакцинисани грађани бити ухапшени уколико не буду поштовали мере обавезне изолације.

„Ако особа не поштује меру обавезне изолације, ако изађе из своје куће и обиђе заједницу, биће обуздана. Полиција има овлашћење да хапси непослушне особе”, рекао је Дутерте у телевизијском обраћању, преноси агенција Ројтерс.

Министарство здравља је саопштило да су дневне инфекције коронавирусом на Филипинима данас достигле највише нивое са 17.220 случајева.



„Одговоран сам за безбедност и добробит сваког грађанина Филипина”, поручио је Дутерте и додао да свако ко не одобрава његову политику може да поднесу тужбу против њега, јавља Танјуг.

Према подацима са краја прошле године, 49,8 милиона људи је употпуности вакцинисано, или 45 одсто њих од 110 милиона становника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



С обзиром да земља бележи све већи број случајева заразе коронавирусом, здравствени стручњаци упозоравају да би могли поново да изврше притисак на здравствене системе.

На Филипинима су до сада потврђена 43 случаја омикрон соја коронавируса, што је навело владу да раније ове недеље пооштри мере ограничења, подсећа британска агенција.

Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *