САД отвара базу за специјалне операције у Албанији

0
запад, експлозива, дечака

Албанија (Фото: Јутјуб)

Америчка команда за специјалне операције у Европи отвориће базу у Албанији на принципу ротације, најавио је у четвртак албански премијер Еди Рама.

СОЦЕУР, са седиштем у Штутгарту у Немачкој, саопштио је на својој веб страници да ће база у Албанији обезбедити већу сарадњу са албанским савезницима, важан приступ транспортним чвориштима на Балкану и већу логистичку флексибилност.

“Ово је фантастична вест… то је одраз веома високог кредибилитета и веома блиске сарадње”, рекао је Рама у видео поруци у којој је прочитао саопштење СОЦЕУР-а.



Албанија је чланица НАТО-а од 2009. године. Специјалне снаге, високо обучене и опремљене напредном комуникационом опремом и оружјем, често се користе у противтерористичким или извиђачким операцијама и могу да се инфилтрирају у непријатељске линије.

Још није јасно каква ће бити улога ових америчких снага у Албанији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сједињене Државе већ имају 600 војника стационираних на Косову како би одржале крхки мир више од две деценије након рата на Косову.

Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *