СТРАВИЧНИ ТИKТОK ИЗАЗОВИ ДОВОДЕ И ДО СМРТИ! Стручњак открио како родитељи да спрече ово: УЗИМАЊЕ ТЕЛЕФОНА НИЈЕ РЕШЕЊЕ!

0

FOTO: PRINTSCREEN/TIK TOK

Разни изазови преплавили су интернет и друштвене мреже, а изворно су настали да би били забавни и насмејали гледаоце и пратиоце.

Ипак, временом су “еволуирали”, па поред тих забавних постоје и изазови који могу озбиљно да наруше нечије здравље, па чак и да угрозе живот.

Управо је у доба пандемије дошло и до појаве језивих корона изазова попут лизања даски од wц шоље или једења из туђих уста која служе као посуда. Ови бизарни изазови и вишак слободног времена уз презаузетост родитеља су реалност која нам се дешава у домовима.

Kатарина Јонев стручњак за сајбер безбедност у укључењу за Kурир телевизију открила који су све то опасни изазови који раде наши малишани и како би родитељи требали да реагују на то.

– Одузети мобилни телефон колико год изгледало да је реално решење у реалности није тако. Деца путем дружења са својим вршњацима сазнају шта је то ново и шта је у тренду. Оно што родитељи стварно могу да ураде, јесте да се мало више потруде око активности деце на интернету и на друштвеним мрежама и да испрате какву врсту садржаја наши најмлађи воле да гледају. Па онда да ли су то клипови неких познатих јутјубера или су то на жалост бројни изазови који се појављују на друштвеној мрежи ТикТок – истакао је стручњак за сајбер безбедност у укључењу за емисију Пулс Србије.

VAPAJ ALEKSINE MAJKE POTRESAO SRBIJU: “Živim za dan kada će me nazvati i reći da je ŽIV i da je DOBRO“!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kатарина је набројала неке од страшних изазова која деца раде у нади да ће се тако истаћи међу другом децом и истакла је њено мишљење о томе да ли ће 2022. година бити другачија.

Прочитајте још:  Амерички сенатор тражи забрану „Тик-ток” у САД

– Лизање wц шоље, убацивање металног новчића у утичницу, девојчице су мешале разне хемикалије мешале и потом сипале у очи јер је неко на ТикТоку рекао да ће тако променити боју зеница, то су једни од бројних изазова. Мада морамо се осврнути на оне које директно повређују и доводе до смрти, где смо имали један забележени смртни случај и у нашој земљи, а то је блек аут изазов. Kада особа каишом или канапом дави врат, јер је неко на друштвеној мрежи написао да ће тако дете искусити како изгледа смрт. Нажалост велики број деце се не извуче, па је тако чак осамдесеторо деце у Америци и Европи одузело себи живот. Имали смо чак изазов где су деце лежала на пешачким прелазима и чекају последњи тренутак да се склоне и то углавном раде ноћу. Нажалост не можемо рећи да ће се изазови у 2022. смирити, нити то да ће деца бити мирнија јер деца јесу усмерена на тај виртуалан свет и док ово све не прође и не буду имала више обавеза у физичком свету неће се много тога променити – рекао је стручњак за сајбер безбедност.

Стручњак је открио која је то група корисника која користи ТикТок и како би родитељи требало да се понашају да би спречили децу.

– Највећа група корисника ТикТока на глобалном нивоу су узраста од 14 до 29 година. Међутим морамо узети у обзир да су се укључила и млађа деца и ми већ сад имамо деветогодишњаке и десетогодишњаке који су поприлично активни на ТикТоку, а то значи да не само да гледају садржај већ га и креирају. Узимање телефона није решење, али разговор са дететом јесте решење – рекла је Kатарина.

Прочитајте још:  Вакцина против короне – изазови и одговори

Kурир.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *