Како је један измишљени генерал из серије постао на твитеру симбол борбе Срђана Ђоковића

0

Фото: Твитер

Интернет. Не уме и не треба баш свако да га користи. Поготово не друштвене мреже, које имају своје законе, начин говора, своје форе, које ненавиклом оку на тај хумор могу да представлајју само препреку али и мамац на који се упецају и онда испадну… да не кажем баш шта.

Троловање је врста хумора, кад намерно и очигледно говориш неистине да би направио фору на рачун неког општеместашња које се повлачи по медијима и друштвеним мрежама. Па тако неко често окачи слику неке препозантљиве порно глумице и напише како је ово његова ћерка која има све добре оцене али је морала да оде ван Србије и потражи срећу. Или сад већ култни Стефанис Панајотис, измишљени грчки генерал који није дао да авиони полете за време бомбардовања, а који мало мало па буде вест како је преминуо, након чега иду салве РИП постова и вести.



Панајотис ових дана је добио свог главног супарника, по томе што не постоји али је и учинио велику ствар за нашу земљу.

Све је кренуло од твита, у ком се јасно види слика глумца Стива Карела из серије Спаце форце.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Као што видите генерал Мојте Гађо (сјајно име) је дао је оставку из протеста због начина на који се његова влада односи према првом рекету света. Фора је на рачун прављења медијске слике у којој смо поново ми, Срби, Новак, ко год, против целог света и као и увек, има оних пар добрих и достојанствених људи који “не желе да играју по правилима богатих моћника”.

Прочитајте још:  Дојаве о бомбама у Медицинској на Звездари и Тринаестој београдској

Све ово би била само још једна од милион фора са српског твитера, да није дошло до Срђана Ђоковића, који је и ово искористио да би саопштио то у својим говорима испред скупштине.

Сва срећа, па није на глас изговорио његово име, можда би онда схватио шта прича. Наравно, ствари су онда пробиле кров, па је тако Стив Карел, ни крив ни дужан постао лице борбе Новака Ђоковића против Аустралијске владе и организације турнира Аустралијен Опен.

А онда је наравно, генерал добио и свој твитер профил.

Некоме ово наравно није нимало смешно, али као што рекох на почетку текста, није интернет за свакога. Овај начин је увек добар да се скрене пажња на количину лажних вести која обиграва око свих нас, као и да се изкритикује јефтин популизам који увек прво исплива кад дођу тешке теме и ситуације.

Прочитајте још:  Украјински амбасадор хвали злочин: Хрватска је вратила своју територију...



А кад смо већ код ситуације, више се не зна у ком ће правцу ићи све ово, али свакако Срби у Аустралији предводе коло. Па тако имамо ливе преносе на којима играју и певају испред Новаковог хотела.

Ко зна, можда се и генерал Мојте Гађо појави.

Ноизз.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *