СНС газда поново тукао радника у Лесковцу?

2
снс

СНС

Још један радник фирме “Браћа Апостоловић” из села Палилућа код Лесковца, пријавио је полицији да га је у производном погону, док је био на послу, тукао један од власника, Бобан Апостоловић. У писаном одговору ЈУГпресс-у, у коме се не наводи ко га је тачно послао, се тврди да наводи радника нису тачни и да “није дошло до физичког контакта”.

У извештају дежурног лекара из Ургентног центра лесковачке болнице се наводи да Звонко Стојановић има повреде по глави, лицу и телу и хематом.

А због изјаве Стојановића да се плаши за своју безбедност, из Ургентног центра су о овоме обавестили и полицију.



Звонко Стојановић из села Куколовце, иначе смаохрани отац, тврди за ЈУГпресс да га је Апостоловић шутирао на радном месту без икаквог повода и пред још десетак радника и да не сме да се у ту фирму враћа на посао јер се плаши шта би још могло да му се догоди.

“Ја сам почео да радим новембра месеца и радим као транспортни радник. А пошто знам да радим, ангажован сам и на пословима око лежајева, мајстор сам. Ми смо се договорили да ми даје плату 40-45.000. Међутим, од тога нема ништа, исплаћивали су ми 29.-31.000 динара . После тога, ја сам му три пута тражио да ми повећа плату и да ми дају како је био договор. Он ми је у коверту дао плату, и каже да ће ми после мало да повећа. Ја сам почео да радим и тог дана свој посао , а после 15 минута, кад сам се сагнуо да узмем делове да ковем лежаје, он је почео да ме шутира. Више пута ме ударио, оборио ме на земљу, једва сам устао и побегао. После сам отишао у полицију да га пријавим и Ургентни центар, где су ме снимили. Било је десетак радника када ме је шутирао, али нико ништа не сме да каже. Има и камера која је снимала” – каже Стојановић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ ТРУЈЕ И ПОТОМКЕ: Алијанса признала да је испаљена 31.000 уранијумских пројектила, а руски извори тврде - 90.000

Додаје да су му у лесковачкој полицији рекли да иде у Ургентни центар, да се прегледа и извади лекарско уверење, а да ће они да предузму кораке по својој дужности. Каже и да не сме да се врати на посао.

“Не смем никако да се вратим. Он каже да је кик боксер, зна да бије… – каже Стојановић.

Каже и да не зна шта ће сад, кући има дете од 11 година и мајку од 84, он брине о њима.

Ево и одговора из фирме „Браћа Апостоловић“.

“До инцидента о ком је Стојановић причао није дошло. Из непознатог разлога људи користе медијски простор који им је дат како би нарушили углед и име наше фирме, што бих овим путем поручио да узалуд раде. Поменути радник цесто долази на посао онако како је недопустиво, под дејством алкохола, сто је и тог дана био. До физицког контакта није досло, вец само до опомене због огромне своте новца коју нам он дугује, а који смо позајмили истом да не би издржавао казну затвора, што довољно говори о њему, тако да је последње чиме он треба да се бави у овом тренутку покушај деградирања мог имена у медијима.

Ово је други случај у коме радници ове фирме пријављују полицији да их је један од власника Бобан Апостоловић, тукао на радном месту.

У другој половини октобра случај насиља на послу пријавио је радник Влада Ђокић. У овој фирми су радили и његов отац и супруга. Све троје су напустили посаио после тог случаја. Мајка Владе Ђокића Јадранка је рекла за ЈУГпресс да никоме од њих троје још увек нису вратили радне књижице.

Прочитајте још:  Листа СНС "други део": Сузана Перић, Неда Украден, Марина Туцаковић...

“Добио је отказ, ја сам отишла по његова документа, како би се он пријавио на завод, али ми их не дају. Питала сам газдарицу за документа али ми их она није дала” – каже Јадранка Ђокић.

Она нам је рекла и да је лесковачко Основно тужилаштво одбацило кривичну пријаву, уз образложење да „не постоје основи сумње да је учињено кривично дело за које се гони по службеној дужности“.

“Десило се да тужилаштво одбаци предмет, наводно нема места за гоњење. Ја сад питам јавност да ли мој син треба да буде мртав, па да тужилаштво нешто предузме? Ово је срамота за државу. Значи, он може да бије, да удара, нема видљивих повреда и буде то за то. Пријаву тужилаштву је поднела полиција. Син је био пао у несвест, водили смо га у болницу, тамо је примао инфузије… И основно тужилаштво се изјашњава да нема места за гоњење… Син се после тога није вратио на посао. Морао је да оде у другу државу да заради за дете” – каже Јадранка Ђокић.

Југпрес

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “СНС газда поново тукао радника у Лесковцу?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *