МУФТИЈА КАВАЗОВИЋ БИ ДА СВЕДЕ СРПСТВО НА ЊЕГОВУ МЕРУ: “Криви европски званичници који хвале Вучића”

0

(фото:Ало)

Прослава поводом 9. јануара, Дана Републике Српске, у Бањалуци, коментарисана је и из Федерације Босне и Херцеговине, а пажњу је изазвала изјава муфтије Хусеина Кавазовића.

Босанско-херцеговачки муфтија, Хусеин Кавазовић, је, тако, казао, коментаришући данашњу прославу у Бањалуци, да за „ескалацију српског национализма којем ових дана сведочимо, нису одговорни само српски националисти, већ и европски државници попут Виктора Орбана, Ангеле Меркел и Емануела Макрона.“



Муфтија је, тако, кривце пронашао и на ширем европском простору, да би додао: „Сви су они у посљедњих неколико година хвалили српског предсједника Александра Вучића, који је тај национализам оживљавао и подгријавао“, рекао је муфтија Кавазовић у изјави за Радиосарајево.ба.

Подсетимо, реис Кавазовић је и раније имао хистеричне изливе према православном живљу Босне и Херцеговине, у Швајцарској вређао Србе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ало.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *