На Арктику је пао снег са плавим светлећим примесама

0

(фото:3 РИМ)

„ Русија је дом низа јединствених и невероватних природних феномена, који сада изгледа укључују плави светлећи биолуминисцентни снег.

Прошлог месеца, руски биолог Вера Емелианенко прошетала је обалом Белог мора, високо у руском Арктику, и приметила нешто веома необично у снегу – плави сјај сличан божићним лампицама . Емелианенко је био са Михаилом Неретином, сином молекуларног биолога који је радио у истој удаљеној пољској станици, као и са два пса.

Неретин је први приметио чудан плави сјај. Када су отишли ​​да истражују, научници су приметили да њихови кораци стварају траке етеричне плаве, сличне „плавим божићним светлима у снегу“. Чак су и пси оставили светлуцав траг док су јурили напред, а стискање ужареног снега у његовој руци само је појачавало његов сјај.



Семјонова је била заинтригирана проналаском, па се вратила у станицу и замолила фотографа да је прати како би могли да документују феномен. Око два сата обојица су газили по снегу како би га осветлили, након чега су настале фотографије, разбацане по друштвеним мрежама. Исте фотографије су слате научницима широм Русије и сви су били заинтригирани овим феноменом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Следећег дана Вера Емелианенко је под микроскоп гурнула грудву ужареног снега и, чекајући да се отопи, приметила неколико копепода у Петријевој посуди. Када је забола иглу у њих, засијали су бледоплавом светлошћу, што је указивало да су они извор етеричног сјаја.

Позната као „морске бубе“, ова створења се обично налазе у океану дубоким и до 100 метара ноћу, али се уздигну само неколико стопа ноћу када могу изазвати упадљиву биолуминисценцију на плажама.

Прочитајте још:  ВИШЕ ОД 25.000 ЉУДИ БЕЗ СТРУЈЕ, КОПАОНИК И ДАЉЕ ЗАВЕЈАН! МУП Србије упутио апел грађанима: Ово је списак путева који су непроходни

Овако светлећи снег никада раније није виђен на руској биолошкој станици, иако ради већ 80 година. Ксенија Кособокова, стручњак за арктички морски зоопланктон при Руској академији наука у Москви, рекла је да је ова ретка појава могла бити резултат тога што су копеподи били ухваћени јаком струјом која их је избацила на обалу и у снег.

Објашњење о шкампима изгледа мало уверљиво. Поред тога, из неког разлога, фотографија ових ракова под микроскопом није приложена. Зашто? Јер тамо није било слатких светлећих ракова.

Апсолутно је несхватљиво како су ови ракови уопште могли да заврше на Арктику, а не на плажи, где су могли да се унесу, није јасно како и чиме, већ на станици. Осим ако не испадну заједно са снегом.

Наравно, океани су пуни светлећих организама, од ајкула до алги, медуза и уопште једноћелијских организама. Али оно што их све уједињује је висока температура околине . Она вам омогућава да одржите сложену биохемијску реакцију, током које се добија ово сабласно светло. На температури близу нуле, а још више на хладном, не долази до реакције.

Осим тога, морска струја није брза појава, па чак и ако би нешто допливало тамо на север, морало је да умре. За то време, ћелије би се срушиле, ланац ензима би се прекинуо и не би дошло до луминесценције. Али чак и ако изнесемо 333 претпоставке и претпоставимо да је све било баш онако како је било, како кажу бистри адепти, зашто се то није догодило раније?

На основу ових једноставних и очигледних разматрања, јасно је да шкампи ни на који начин немају никакве везе са плавим снегом. Највероватније је нешто пало из авиона који већ неколико деценија распршују градове неком врстом токсичних хемикалија. Очигледно су укључили неку нову формулу. Који? Бог зна!

Прочитајте још:  Донбас: Украјина довлачи ракетне комплексе на линију разграничења

Једно је јасно – од овога се не може очекивати ништа добро. Антихристове слуге неће стати у својој жељи да униште већи део човечанства, и да оне који остану учине робовима Антихриста и ђавола. Нека им Господ сачува! Спаси нас Господе и даруј нам победоносног Цара!

Васељенска/3 РИМ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *