Грчић отишао критикујући министарку, радник о стању у ЕПС – мајмун ушао у тенк

0

Foto: Nova.rs

Речима – “због онога што се у народу зове објективна одговорност”, Милорад Грчић је, после готово месец дана од колапса енергетског система, када га је председник државе први пут позвао на одговорност, поднео оставку на функцију в.д. директора ЕПС-а. Он у писму упозорио председницу Владе шта после избора треба да уради да енергетски систем, како је написао, не би био осуђен на смртну казну.

Мића је последњи радни дан на челу ЕПС-а искористио за писање подужег писма. Премијерка прво прочитала да је Грчић пре свих о оставци обавестио председника, јер се, како је написао, због Вучићевих идеја и визија и прихватио посла, а потом је Брнабић читала о успесима ЕПС-а: стотинама и милијардама евра инвестиција, тонама и тонама угља, мегаватима, зеленој енергији, да би на крају Грчићевих редова прочитала и упозорење како да спречи да Србија не постане, цитирамо, шака јада, коју свако може да позоба.

„Сада, када више нисам вршилац дужности директора ЕПС-а, када могу да кажем оно што ми на срцу лежи, не марећи за хијерархију, упозоравам вас на следеће. Ако госпођа Зорана Михајловић остане на челу Министарства рударства и енергетике дуже од три месеца, ако буде водила то министарство и један једини дан после избора, наш електроенергетски систем је осуђен на смртну казну, на потпуну пропаст“, пише Грчић.

Грчић, ипак, није први напредњак који тражи смену министарке, он се у писму оставке надовезао на раније твитовање Владимира Ђукановића. А Михајловић своју последњу поруку послала пре 24 сата.

“Предузећа у електроенергетском систему су се превише одродила од своје државе, она су држава у држави и то су ствари које ће се решавати у наредним месецима без обзира и ко био директор и ко био министар то више не може тако”, рекла је министарка Михајловић.

Прочитајте још:  Милица Ђурђевић Стаменковски: Потез "француске амбасаде" доказ саучесништва у Куртијевом тероризму над Србима на КиМ

А док не заживи, ако уопште заживи, то да више не може тако, ситуација са хаваријама и стањем у ЕПС-у за једног од радника ТЕНТ-а, филмска.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Мене ситуација више подсећа на Подземље, ако се сећате, мајмун уђе у тенк и после неког времена тенк почне насумице да пуца. Ја не знам да се у ЕПС ико у последњих десет година запослио са тржишта рада, сви су запослени са кадровских листа општинских одбора СНС-а”, каже радник ТЕНТ-а Драгослав Љубичић.

Синдикалци убеђени да нема места тези да су хаварије намерно изазиване. Кажу да је због последњег инцидента у коме је изгорео велики багер, могућност откривања нових количина угља смањена за око 50 одсто. Некадашњи председник надзорног одбора ЕПС-а, Душан Никезић, тврди да Србија дневно на увоз струје троши око 6,5 милиона евра и да је ЕПС, према његовим речима, пред колапсом и банкротом.

“На крају кад подвучемо доћи ћемо до тога да ће ЕПС у овој сезони изгубити милијарду евра, што значи да ће свако домаћинство у Србији добити додатни рачун за струју од 400 евра и то је само у овом тренутку ситуација може да буде само још гора”, каже Никезић

Вучић: Да средиш систем, а онда, Мићо, нешто друго да радиш…

Ко је следећи директор ЕПС-а и шта ће Мића убудуће радити?

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *