ОСАМ ПИТАЊА БЕЗ ОДГОВОРА: Ово су кључне непознанице о нестанку Матеја Периша

0

(фото:Новости)

Матејева девојка Сања рекла је да ју је Матеј последњи пут звао око 21.30 и да јој је тада послао снимак са вечере са пријатељима и да се на снимку види да су на столу три флаше вина.

ОД ТРЕНУТКА нестанка Матеја Периша у ноћи између 30. и 31. децембра постоје многа питања на која нема коначног одговора.

Речено је да је мобилни телефон потпуно искључен и да са њега не долази никакав сигнал, те да је полиција успела да добије позиве и поруке од њега и до њега.

Матејева девојка Сања рекла је да ју је Матеј последњи пут звао око 21.30 и да јој је тада послао снимак са вечере са пријатељима и да се на снимку види да су на столу три флаше вина.

Шта се дешавало у клубу?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође су штуре и нејасне информације о томе шта се дешавало у клубу пре нестанка. Према ономе што се појавило у медијима, Матејево друштво је наручивало и пило веће количине алкохола. У клубу, наводно, није било физичког сукоба, нити се помињало да је Матеј умешан у било какав инцидент.

Дошло је до неспоразума око рачуна, међутим то је прошло без већег инцидента.

Сведок из клуба рекао је да је око 1 сат иза поноћи дошло до нереда и да су редари брзо реаговали, смирили ситуацију и извели двојицу младића из клуба, али је рекао да Матеј у томе није учествовао.

У међувремену, појавила се изјава сведока који каже да је у клубу те ноћи био разврат и да су биле туче.

Прочитајте још:  Шиптари напали српске ђаке на екскурзији у Венецији

Београђанин који је кобне ноћи био у истом клубу у ком је са својим пријатељима, за барским столом крај бине, био Матеј, каже да је око 2 сата после поноћи напустио клуб управо јер све што се око њега дешавало више није могао да гледа.

– У то доба избиле су две туче у клубу, али решене су брзо. Обезбеђење је дошло и избацило све актере напоље – рекао је овај Београђанин за “Блиц”.

– Неколико метара од мене видео сам како девојка шмрче кокаин за столом! У једном тренутку почела је да јој цури крв из носа, конобар је то видео и одмах је позвао обезбеђење које је дојурило и избацило је из клуба – описује Београђанин и додаје:

– Обезбеђење ју је буквално изнело из клуба онако с крвавом главом, а она је полуомамљена вриштала на њих, гребала их… Да ситуација буде још бизарнија, у руци је држала БусПлус картицу умрљану белим прахом, пошто је тиме “секла” кокаин.

У клубу, наводно, не раде надзорне камере, па је једино званично саопштење менаџерке Магацина, односно бившег Готика, Зорице Шестовић. Она је рекла да су младићи из Сплита то вече провели у локалу тик уз бину. Сплићани нису имали резервацију као већина осталих гостију, али су их редари пустили јер клуб није био пун. Она је рекла и да није тачно да су редари упозоравали Матејево друштво на понашање у клубу.

Поставља се, наравно, питање како су Матејеви пријатељи, ако је тачно оно што је до сада процурило у медије, приметили да га нема тек око 2.30, скоро сат времена након што је напустио клуб.

Прочитајте још:  ЕП: Београд да уведе санкције Русији или да му се укине приступ европским фондовима

Када је пријављен нестанак?

Матејеви пријатељи нису одмах схватили да младића нема. Мислили су, како су рекли, да је можда негде у клубу, а онда су схватили да је његова јакна остала у гардероберу, а да од њега нема ни трага.

Поставља се питање зашто су Матејеви другови пријавили његов нестанак тек сутрадан у 10 сати ујутро.

Како преноси Индекс, Матејеви пријатељи су се око поднева на дан нестанка распитивали за Матеја и код власника бродова поред Бетон хале. У полицију су се вратили тек у 18 часова, када је и званично почела потрага.

Да ли је било употребе дрога?

Још увек је потпуно нејасно да ли је Матеја кобне вечери конзумирао дрогу.

Зашто је Матеј напрасно напустио клуб и где је отишао?

Чак и да је било употребе дроге, то не одговара на питање зашто је Матеја истрчао из клуба у мајици кратких рукава, зашто је покушавао хитно да заустави такси, где је желео да оде, а да ни пријатељима није рекао…

Да је Матејев главни циљ био да скочи у Саву, могао је то да уради одмах на излазу из клуба “Готик”, који се налази десно на Сави, или лево или десно од клуба. Али Матеј је кренуо у супротном смеру од Саве, ка Карађорђевој улици и одатле кренуо на југ, улицама које нису поред реке.

Једно од неодговорених питања је да ли је Матеј имао кључеве од стана код себе или је изашао из клуба без њих, што би такође могло дати неке одговоре о његовој могућој дестинацији.

Прочитајте још:  Аљбин Курти за CNN: Није искључена могућност да се сукоб из Украјине одрази на Западни Балкан. Београд и Кремљ двапут да размисле ако хоће нешто да нам ураде

Индекс.хр

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *